Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Ağustos 2021, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 478 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Gelecek için kafa kirliliğine çözüm bulmalıyız”

Lüleburgazlı çevre dostu ve aktivist Hakan Dedeoğlu, ülkemizde son zamanlarda yaşana gelişmelerin doğru adımlar atılmamasının sonucu olarak değerlendirdi.
“Gelecek için kafa kirliliğine çözüm bulmalıyız”  

Hakan Dedeoğlu, kafa yapısı ve düşünceleri temiz olmayan kişilerin doğal yaşam ve çevre konusunda bizlere gelecek yaratamayacağını belirtti. Bu doğrultuda öncelikle kafa kirliliğine çözüm bulunması gerektiğini ve düşünce tarzımızı değiştirmemiz gerektiğine dikkat çeken Dedeoğlu, şöyle konuştu; “Yaşamımızda kafa kirliliğine çözüm bulmadan geleceğe doğru yön veremeyiz!.  Yani düşünce tarzımızı ve gelecek anlayışımızı sağlıklı kılmadan ülkemize ve dünyaya doğru hizmet verme şansımız ne yazık ki yok!.

Yıllardır; bu konuya kafa yoran bir gönüllü olarak, aslında tek başına sadece çevreci olmak tüm bu sorunları çözmeye yeterli olmayabilir. Her konuda olaylara bakış açısı ve değerlendirme yapma şeklinin önemli olduğunu düşünüyorum.

5 nokta, yani ilk başlangıç  Proje + Konu + Amaç + Kapsam= Sonuç olmalı.

Bu 5 nokta aslında bütünü oluşturan olmazsa olmaz ilerleyişin yani hareket etmenin adımlarıdır.  Bu noktaları doğru uyguladığımız da sonuç genellikle doğru sonuçlanacaktır. Tabii ki tüm bunları, yan etkilerini de göz ardı etmeden yapmalıyız.

HER İŞİMİZ, PALDIR KÜLDÜR!.

Doğru planlanmayan hiç bir iş, tesadüfler dışında doğru sonuç veremez! Ve sonucunda, maddi, manevi kayıplar kaçınılmaz olur. Aslında, uzun süredir ülkemizde yaşananlar tam da bunların sonucudur.

Örneğin; Büyük projelerin karar öncesinde ve yürütme sürecinde “Demokratik Kitle örgütlerinden” temsilcilerde bulunmalıdır.

Tekrar Kafa kirliliğine dönersek, bu konuyu “ çok kaliteli bir silahın sıfırlamasının yapılmasına benzetiyorum “ Sıfırlama doğru yapıldığında hedefi vurmak nasıl kesinleşirse, doğru adım atılmaması da aynı şekil de başarısızlığın yaşanması demek olacaktır.

Dolayısıyla kafa yapısı, yani düşüncesi temiz olmayan ya da karışık olan kişilerin doğal yaşam adına örneğin toprak, su ve hava konusunda temiz bir çevre ve gelecek yaratması da pek mümkün olamayacaktır. Geleceğine sahip çık!..” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek