Bu besinlere, melez bitkiler. İkinci ekim için tohum alınmıyor bitkiler denir. Katır gibi döl vermezler.
Yurdumuzda en çok kullanılan çeşitleri: Melez mısır, Amerikan mısırsı, silaj mısırı (Hayvan turşusu)
Bu mısır, yerliye nazaran daha fazla mahsul verir, sulak yerde 1 tonu bulur. Yerli mısır 100-200 kg arasında kalır. Melez mısır, Fransa’da yapılır laboratuar denemelerinde farelerin beslenmesi neticesi farelerde kanser, beyin kanseri olmuştur. Bu bir laboratuar neticesi katiyet için seneler denemesi ister.
Buna rağmen yemeklik olarak melez mısır yerine yerli mısır kullanalım. Dışarıdan alınan Amerikan karpuz tohumları, tüm sebze tohumları. Yabancı tohum çok mahsul verir fakat neticelerini denemek lazım. Trakya Çeşmekolu, Burgaz karpuzu, Erikler Yurdu karpuzu Amerikan karpuzunu bozar. Milli lezzete sarılıp melez mısır, hayvan yemi olarak yem fabrikalarının tercih ettiği besindir.
Büyük baş hayvanlarda ağır besiciliği yapanlar, yaz aylarında meralardan istifade ederek hayvan bünyesindeki, hormonları alırlar ette yağ oranı düşer.
Küçük hayvan besiciliğinde, 2-3 ay kış hari mera, hem karlı hem et bakımından faydalıdır. Eti lezzetlidir. İngiltere koyun eti Türkdür.
Trakyamın kıvırcık koyunu, dünyanın en lezzetli etini verir. Yağ lifler arasındadır. Yerli keçi, oğlak eti, kolesterolü düşürür. Yunanistan, İtalya, Fransa, İspanya en çok keçi eti kullanırlar.
Hayvancılık milli gelirdir.
Üniversiteler, araştırma müesseseleridir. Veteriner fakülteleri, Ziraat fakülteleri yaptıkları, yapacakları araştırmalarla yurdumuz hayvancılığını, tarımına yön vereceklerdir.
Araştırması olmayan üniversiteler, diplomalı memur ve işsiz yetiştirirler. Bu vatan hepimizindir.
Vatandaşın emeği ve katkıları ile yücelir. Zenginleşir, milli servet artar. Fakirlik, fukaralık edebiyatta kalır.