Trakya aşırı sıcaklara teslim oldu
Vali Ekici’nin Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret etti
Dolunun etkili olduğu Kırklareli'nde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Dansçı adayları için yaz okulu başlıyor
Bu yazı 14 Haziran 2024, Cuma 09:11:09 tarihinde eklendi. 90 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GAZZE'DEN DÜNYÂ'YA... - Nuri Kahraman

GAZZE'DEN DÜNYÂ'YA...

 

Bu hafta başı Çankırı'daydık. TDED Genel merkezimizin her yıl bir başka şehirde düzenlediği yıllık şûbeler buluşmasında, depremden bir ay önce Gaziantep'te yapılan bir önceki yıl toplantısında tanıştığımız, aynı zamanda hemşehrimiz olan Zeynep Dinç ALAYBEYOĞLU Hanımı aradık. Biz de zâten Perşembeden beri buralarda, Eldivan'dayız. Merkeze çok yakınız.

ELDİVAN'DAN ÇANKIRI'YA

Başkanımız ziyâret isteğimizi memnuniyetle karşıladı. Hem, bir programları olduğunu, iştirak edersek daha da memnun olacağını belirtti. Eşim ve küçük kızımla Çankırı'ya geçtik.

KÂNÛNÎ CÂMİİ'NDE MÜEZZİNLİK

Önce, Merkez Kânûnî Câmii'nde öğleyi edâ ettik. Ezana izin çıkmadı ama müezzinliği bize verdiler. Bu da bir şeref. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Böyle câmilerde namaz kılmak, sanki onlarla berâber, o zamandan bu zamana tüm güzel insanlarla omuz omuza namaz kılmak hissi veriyor insana.

* YÜRÜYEREK TAŞ MEKTEBE*

Her neyse, buraya başka vesilelerle tekrar döneriz belki de, biz asıl konumuza devam edelim. Namazdan çıktıktan sonra kızım; "Babacığım navigasyonun gösterdiğine göre gideceğimiz yer çok yakın. Araba dursun, biz yürüyelim" dedi. Öyle de yaptık. 5 dakîka geçmeden adrese vardık.

Burası TAŞ MEKTEP diye mâruf târihî bir yer.

ÂDETÂ SERGİ SALONU

Bilim-Sanat Merkezi olarak kullanılıyor. Şimdi, bu binânın, bol tablo ve levhaların, sanat eseri diyebileceğimiz sergi niteliğinde materyâllerin bulunduğu giriş ve koridorunu geçerek vardığımız lebâlep dolu salonundayız.

KATILIM SEVİYESİ YÜKSEK

Ortalıkta olağanüstü bir hâl var. Katılım; başta vâli Bey ve üniversite öğretim üyeleri, basın otoriteleri ve Bürokrasi olmak üzere yüksek düzeyde.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI!

Konumuz bu değildi ama; gördüğünüz gibi söz etmeden geçemedik, geçemiyoruz. Netîcede şûbe bu etkinliği sayfasına taşır, biz de oradan paylaşırız diye düşünmüştük ama Çankırı'daki hesap Mersin'e uymadı!

MUHÂBİRDEN MUHARRİRE BASIN MEKTEBİ

Oraya da geleceğiz ama önce buradan devâm edelim: TDED ÇANKIRI Şûbemiz MUHARRİR MEKTEBİ diye bir proje hayâta geçirmiş burada. Adı bile çok hoş, çok bizden. Hem MUHÂBİR, hem MEKTEB. İkisi de güzel kelime.

BAŞARI, KATILIM ya da SERTİFİKA

Salonda lise ve yüksek öğretimden katılımcı kursiyer talebeler ve kurs süresince onlara ders veren hocalar ve işin mutfağından gelen usta ve uzman kişiler var. Programın esprisi; bunlara başarı ve de katılım belgeleri; daha doğrusu SERTİFİKA verilmesi.

MESLEKÎ MUHTEVÂ, AKADEMİK SEVİYE

Anladığımız kadarıyla, Samsun ve Çanakkale'den üniversite öğretim üyeleri, yerel, ulusal basından konunun uzmanları, yazarlar, AA, yerel basın yetkilileri, Türk Dili ve Edebiyatı hocalarının ders verdiği kurs çok boyutlu ve oylumlu, bereketli netîceler vermiş. Biz âdetâ bunun şölenine tevâfuk ettik. Güzel hem uygulayanları, hem de muhâtapları açısından gurur verici bir atmosfer doluduk.

DOĞRUSU; MANZARAYA ÇOK İMRENDİK

Çankırı Şûbemize çok imrendik. Organizasyon güzeldi. Program ulusal çapta, akademik hüviyeti bulunan, çok bileşenli, kültürel derinlik ve zenginliği bulunan geniş kapsamlı, profesyonel bir etkinlik olarak tezâhür etti. Umarız Ankara'dan doğuya, batıya; ülkenin dört bir yanına örnek olur.

TEYİD'DEN TEZYÎDE, TAKDİRDEN GIPTAYA

İşte bakınız; bugün konumuz bu değildi ama, Çankırı'nın asıl aşağıdaki paylaşımı bizi ister-istemez böyle bir giriş yapmağa ve yazıyı bununla teyid ve de kapsamca tezyîde sürükledi.

Elbetteki Çankırı bunu hak ta etti aynı zamanda. Zîrâ bir tevâfuk eseri katıldığımız bu program, bir daha olmak üzere diğer şûbelere gıptamızı perçinledi ve biz de bugün burada bu konuyu seve seve işliyoruz.

ÇANKIRI'DAN MERSİN'E; ORADAN  HEPİMİZE

Evet dostlar; işte bu sabah muttalî olduğumuz, Çankırı'nın da içerisinde olduğu, göğsümüzü kabartan ve de bizim, paylaşmadan yakamızı bırakmayan mesajlar. Hepimize gelsin inşâllâh:

MUHARREM KÖSE; MESAJ HERKESE

[12/6 11:16] Muharrem KÖSE/mersinTDED: Slm. Kıymetli başkanlarım Dün saat 18.00'de Mersin'de tarihinde görülmemiş bir katılımla Filistin mitingini yaptık.

MUSTAFA ERİM BAŞTA; FİLİSTİN ÖNDE

TDED Mersin şubesi olarak öncülük ettiğimiz STK başkanlarından oluşan tertip heyetinde Dr Mustafa Erim başkanlığında etkili bir miting oldu hamdolsun. Rabbim bir an önce Filistinli kardeşlerimizi selamete ulaştırsın inşallah

VÂLİ, REKTÖRLER, BÜROKRASİ; HERKES!

[12/6 11:19] Muharrem KÖSE/mersinTDED: Mersin in dört bir yanından yüksek bir katılımla alan doldu taştı. Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de bulunan 2 üniversitenin Rektörü ve yöneticileri ve tüm üst düzey protokol başından sonuna mitingden ayrılmadılar...

İNŞÂLLÂH; ÜLKEMİZDEN TÜM DÜNYÂYA

Mitinge ev sahipliği yapmanın telâşesi ile geçen bir 10 günden sonra bugünün yorgunluğu atmışlığı ile duygularımızı siz değerli başkanlarımla paylaşmak istedim. İnşallah bütün Türkiye'den yükselen güçlü bir ses, dünyaya yayılır. İnşallah bundan sonrası oluşan kamuoyu baskısının bir yumruk olup katil İsrail'in kafasına ineceği gün olur.

ZEYNEP HANIM BAŞKAN'IN MESAJI

[12/6 11:46] Zeynep DİNÇ ALAYBEYOĞLU (tded. çankırı.bşk.ordulu)

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında

AZGIN DEVLET DURDURULMAZSA!

“Bu azgın devlet, eğer durdurulmazsa 'Vadedilmiş Topraklar' hezeyanıyla gözlerini er ya da geç Anadolu’ya dikecektir. Filistin halkı  Gazze’de Anadolu’nun ileri hat savunmasını yapıyor.“

diyerek yaşananların  nasıl değerlendirmesi  gerektiği noktasında  çok önemli  bir değerlendirme yapmışlardı.

FİLİSTİN GERÇEĞİ'NDEN, SİYONİST ÜTOPYAYA!

Filistin’de yaşananların ve nihayetinde yaşanacak olanların insanımıza iyi anlatılması ve bilinçli davranılması noktasında aydınlatılması gerekmektedir. Katil İsrail’in ülkemiz üzerinde hayalleri olduğu bilinen bir gerçektir ve er ya da geç bunun için adım atacaktır.

ER YA DA GEÇ; AMÂ MUTLAKÂ!

Bu meselenin her daim hatırlatılması ve diri tutulması gerekmektedir. Mersin şubemizi ve emeği geçenleri  tebrik ediyorum.

TEŞEKKÜRLER ÇANKIRI; SELÂM ÖZGÜR COĞRAFYA

[12/6 11:48] Muharrem KÖSE/mersinTDED: "Bu güzel değerlendirmeniz için teşekkürler kardeşim. Gerçekten de Türkiye için vatan savunmasında sınır, Gazze'den Filistin'den başlıyor duygusunu toplumun hissetmesi gerekiyor..."

TAKDİRDEN TEŞEKKÜRE, GAYRETTEN ZAFERE

Biz de bu iki şûbemizi takdir ediyor, gayretlerinin STK'lar ve millet olarak hepimize örnek olması, başta Gazze Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlum ve mağdurların  kurtuluşunu intâc edecek boyuta ulaşması niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor; o günlerin çok yakın olması ümîdiyle cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek