Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu yazı 27 Haziran 2024, Perşembe 09:51:14 tarihinde eklendi. 114 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CUMÂ'DAN PAZAR'A, ASYA'DAN AVRUPA'YA, GÖNÜL'DEN LÜLEBURGAZ'A.... - Nuri Kahraman

CUMÂ'DAN PAZAR'A, ASYA'DAN AVRUPA'YA, GÖNÜL'DEN LÜLEBURGAZ'A....

 

 

Bu ayın ilk haftası çıktığımız ÇANKIRI, KONYA'dan batıya Marmara Bölgesi ziyâret yolculuklarında geçtiğimiz hafta sonu, İstanbul'dan Lüleburgaz'a bir seyir tâkip ettik. Annemizi ziyâret ettikten sonraki gün Cumâ'da Kadıköy'deydik.

ÖVÜNDÜK'TEN SÖĞÜTLÜÇEŞME'YE

Burada, Cumâ çıkışı tevâfukan karşılaştığımız, Ordu merkez ÖVÜNDÜK Mahallemizden, yıllarca memleketinde görev yaptıktan sonra, 10 yıldan fazla önce çocuklarının daha elverişli şartlarda tedâvisi bağlamında, en son çâreyi emeklilikte bulup âilece İstanbul'a intikâlle berâber burada ikâmet eden Zekâi GÖNÜL Bey arkadaşımız ve oğlum Yusuf Kerem Bey'le, Kadıköy SÖĞÜTLÜÇEŞME CÂMİİ Avlusu'nda tevâfuk ettik. Birlikte oturup epey sohbet ettik.

PAYLAŞIMLAR, DEĞERLENDİRMELER

Hattâ oradan yaptığımız paylaşımla cümle tanıdık , dost ve arkadaşlara kâlbî muhabbet, sevgi-saygı ve de selâmlarımızı sunduk. Hemen mukâbil selâmlarla berâber muhabbetimize gıpta ve tebrikler geldi.

AKKUŞ, KIRKLARELİ, PİRAZİZ

Muzaffer KAHRAMAN, Fatma DANTE, Şenel ÖZATA, Zekeriya Ali DEMİR ve Ahmet AYTA Hocamıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Lüleburgaz'lı günlerden beri tanıdığımız Hayreddin İNCE hoca arkadaşımıza, görevde 2. durağımız Akkuş'ta bulunduğumuz günlerden tanıdığımız Bulancak'tan  Îsâ ÖZTÜRK Ağabey'e, en son îtikâf arkadaşlığıyla dostluğumuzun pekiştiği Piraziz'li Beşir KASAP Bey kardeşimize buradan ayrıca teşekkür ediyor, inşâllâh önümüzdeki günlerde vicâhî selâmlaşmayı umuyoruz.

AYHAN DALGIÇ; KARTAL İTFÂİYE

"Kıymetli hocam Kartal İtfaiyedeyim bugün, yarın olursa sizlerle bir görüşmek üzere yanınıza gelebiliriz..." teklifiyle bizleri ayrıca memnun ve mesrûr eden; bizim de ona;

İSTANBUL'DA BİR KAPI DAHA

"Teşekkürler; şu an Esenler'e yolcuyum. Saat 18.00'de hareket var. Dâvetiniz için Teşekkürler; inşâllâh bir gün, bu iyi bir başlangıç olsun wes'selâm..." diye karşılık verdiğimiz Ayhan DALGIÇ Bey kardeşimize de ilgileri ve nâzik dâvetleri için teşekkür ediyorum. Demekki İstanbul'da bir kapımız daha var. Elhamdülillâh. İnşâllâh birgün görüşmek mümkün olur.

ESENLER, TOPKAPI; ANADOLU, TRAKYA

ESENLER dedik ya; Zekâi Bey'le hasbihâlin ardından metroya yönelerek otogar cihetine yollandık. Daha önceleri TOPKAPI OTOGARI vardı. Üst taraf ANADOLU, alt tarafı TRAKYA kısmıydı. Biz o zamanlar ya ÖZLEM veyâ daha sonraları kurulan LÜLEBURGAZ SEYÂHAT otobüsleriyle yolculuk ederdik. Bâzen de Kırklareli AYVAZOĞLU SEYÂHAT tevâfuk ederdi.

ESKİ GÜZERGÂHLAR, YENİ YOLLAR

O zamanlar o yolculuklar bize çok tatlı gelirdi o günkü tek şeritli, zaman zaman kıvrılan yol şartlarına rağmen. Şimdi, şoförün ifâdesiyle bu 3.etap güzergâhmış o günden bugüne. Zâten gişelerden ilk girişte alnında KUZEY MARMARA OTOYOLU yazıyordu gâlibâ.

AVCILAR HANİ, ÇEKMECELER NEREDE?

Bizim zamanımızda biz AVCILAR, SİLİVRİ, ÇEKMECELER sâhil boyu gider KINALI'da sağdan ÇORLU, şişecam, Kepirtepe devâm ederdik. Şimdi hiçbir yerleşime uğramadan, târihî köprüden geçmeden, hattâ ne onu, ne yerleşimleri uzaktan bile göremeden orta ortaya gidiliyor. Ama inşâllâh birdahaki sefere özel arabayla eski güzergâhtan gitmeyi düşünüyoruz.

İLK GÖZ AĞRISI; LÜLEBURGAZ ZİYÂRETİ

Yarım asra yakın, uzun yıllar sonra, en uzun gün 21 Haziran akşam saatine yakın Oğlum Yusuf Kerem Bey'le berâber 2 saat otobüs yolculuğu sonrası indiğimiz Lüleburgaz'da ilk işimiz 44 sene evvel öğretmen olarak görev yapmak üzere geldiğimiz Liseyi görmek oldu.

LİSE'DEN SOKOLLU CÂMİİ'NE

Hâlen aynı yerde eğitimin sürdüğünü öğrendiğimiz binânın idâre giriş ve bahçe kapısı önünde fotoğraf çekindikten sonra şöyle merkeze doğru genel bir turla berâber Lüleburgaz'ı Lüleburgaz yapan Edirne İstanbul arası en kayda değer eser niteliğinde olup bizim buradaki hayâtımızın eksenini teşkil eden Sokollu Mehmet Paşa Câmii'ne ulaştık.

BULUŞMA ve AKŞAM, YATSI EZANLARI

Geleceğimizden haberi olan, burada 5 yıl birlikte görev yaptığımız Hidâyet KAYA Hoca Ağabey görevli arkadaşlara bizden bahsetmiş. O zamanlar 112 badal çıkıp minâreden okuduğumuz ezanı akşam ve yatsı burada, minâre girişine yerleştirilen cihazdan okuduk. Eskiden olduğu gibi, aynı heyecanla, ama farklı nağme ve edâ renkleriyle berâber.

KUYUMCU TİTİZLİĞİ, BİRİKİM GÜZELLİĞİ

Daha câmiden çıkışta baylı-bayanlı ikisi de talebemiz olan biri Üsküdar'da proje İHL Târih öğretmeni, kocası veteriner hekimken kuyumcukentte toptan alışveriş yapan ve bizimle Ordu'daki kimi kuyumculara selâm yollayan bir çiftle tevâfuk ettik. Olacak ya; [-hiç fikrimizde yoktu, hanım; "gel namazı şurada câmide kılıp öyle gidelim"] diye âdetâ zorladı diyor.

SAKLI İNTİBÂLAR, GÜZEL TEZÂHÜRLER

Bunlar güzel tezâhürler oldu. Kendilerine kitap hediye ettiğimizden falan bahsetti. Her ikisine de en azından Ümit Çiçekleri adlı şiir kitabımızdan vermişiz. Hayırla anılmak güzel bir şey. İlk göz ağrımız Lüleburgaz'da dostları gördükçe daha bir tâzeleniyoruz.

BUNLAR HERKESE GEREK ASLINDA

Öbür dünyâda da böyle sizin unuttuğunuz, ya da farkında olmadığınız sürpriz tanıklıklar olduğunu düşünün. Bu herkes için böyle. Dolayısıyla inşâllâh Rabbimiz hepimize ilgi alanımızdaki çevrede güzel işler yapmayı ve kurtarıcı iyi tanıklıklar bırakmayı nasîp eylesin. Bununla, yâni kişi imtihânı kaybetmişken kuş kanadıyla gelen bir kâğıtta yazan kurtarıcı küçük bir iyilikten söz edilir. Rabbimiz bunlardan bize bol bol nasîp etsin inşâllâh. Âmîn...

BU MİNVÂLDE YARIN DA DUÂLARDAYIZ

İşte bu telakkîlerle berâber yarın da hem çarşı-pazar, hem mezarlıkta ziyâretler yapmaya devam edecek; duâ edip duâ almaya çalışacağız inşâllâh. Bu akşam Hidâyet Ağabeylerdeyiz. Tıpkı 44 sene evvel ilk geldiğimizde ev bulana kadar bizi misâfir ettikleri gibi. O, şu an Haccda olduğu için göremediğimiz Mühendis Aydemir KIRGIZ Ağabey, ev sâhiplerimiz; sırasıyla Fatma, Kâmile teyzeler.

MELAHAT TEYZE, EMRULLAH AĞABEY

Hele bu yıl Şubat'ta vefât eden ve uzun yıllar evlerinde zaman zaman kardeşlerimle berâber kaldığımız Melahat Teyze ve çok daha önceleri rahmete kavuşan Emrullah AKTAN Ağabey. Rabbimiz cümlesine de rahmetiyle muâmele eylesin. Âmîn. Bizlere çok el tuttular, bu evden-ocaktan ırak ellerde âdetâ annelik babalık yaptılar. Onlar ve nicelerinin iyilikleri anlatmakla bitmez. Allâh CC râzı olsun...

BİR DİZİ ZİYÂRET ve GÖRÜŞMELER

Evet, dediğimiz gibi cumartesi tamâmen ziyâret günü oldu. Gördüğümüz, görüştüğümüz kişiler; Dr. Mehmet GÖRÇİN Bey, Talebemiz Dr. Cüneyd GÜRELER, Hafız, Kurtuluş câmii'nden emekli Hayreddin DEMİR hoca, Konyalı Ahmet TAŞPINAR Hocamız, kayınbirâderi Aydın ERGÜL Bey, Hakan HÜNER kardeşimiz.

EDİRNE BAYIRI; ESKİ DOSTLAR

Oradan da Edirne bayırı tarafındaki mezarlıkta KONYALI ÂİLE MEZARLIĞI'nı ziyâret ettik. Başta Nûri ve Süleyman amcalar olmak üzere cümle ehl-i îman için Yâsin-i Şerîf okuduk, duâlar ettik. Kâlbimizde ayrı bir yeri bulunan Mustafa HASKÖYLÜ Ağabeyin mezârı da tevâfuk etti. Ona da ayrıca Fâtiha okuduk. Rabbimiz cümlesini mağfûrîn zümresine dâhil edip, bizleri de sevdikleriyle berâber onlara katsın. Âmîn...

ÇOK SEVİNDİM HOCAM

Lüleburgaz seyâhatini paylaşınca da İzmir başta olmak üzere şöyle karşılıklar geldi:

Birol ŞAHİN: Çok sevindim hocam Lüleburgaz da olmanıza.. Hidayet Kaya hocama çok selamlar.. Yıllardır haber alamıyordum.. 1980-81 öğretim yılında lisede idiniz ..

Recep Güder de orda.. Görüşürsünüz..

EVLİYÂ ÇELEBİ GİBİ MÂŞALLÂH!

Celâl ŞAHİN: Yusuf Kerem bey ne işle meşguldü hocam. Seyahat yakışıyor size; Evliya Çelebi gibi. Vesselâm...

BEN DE SOKOLLU'DA ÇOK NAMAZ KILDIM

Mâhir UZUN: 1989/1990 da ben de Lüleburgaz da asteğmen İdim. O camide bende çok namaz kıldım...

Mâhir Bey'e ayrıca teşekkür ediyor, görüşmek ve tanışmak temennîsiyle saygılar sunuyor, buradan yaptığımız Ensar Vakfı ziyâretinin paylaşımına geçiyoruz:

EYÜP SABRİ ERDEM

Eyüp Sabri ERDEM: Ensar Vakfı Ordu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve  Türk Dil Edebiyat Derneği Ordu Şube Başkanı “Nuri Kahraman” Hocamız Vakfımızı Ziyarete Geldiler.

Rabbimiz Razı Olsun…

Birol ŞÂHİN: Selamlar hocalarıma... Keşke orda olsaydım... Lisede 1978-1981 iki din dersi hocamı bir arada görmek ne güzel...

Müesser İçen İSÂBETLİ: "Başkanıma ve kıymetli Hidayet ve Nuri Kahraman  hocalarıma selâmlar...Sizleri görmekten çok mutlu oldum."

SONSUZ MUTLULULAR, BİTİMSİZ BAYRAMLAR

Biz de sizleri dünyâ gözüyle tekrar görmek istediğimizi belirtiyor, buradaki tüm dostlara her şey için çok teşekkür ediyor, vefât edenlerle berâber cümleyi bizleri de katarak, Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor hepinize din-îman selâmetleri ve sıhhat-âfiyetler üzere hayırlı, uzun ömürler, sonsuz mutluluk ve bitimsiz bayramlar dileğiyle sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek