NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu yazı 26 Temmuz 2024, Cuma 09:08:19 tarihinde eklendi. 392 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ANKARA ŞAM BİRLİKTELİĞİ DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİRİR - Servet Şenyiğit

ANKARA ŞAM BİRLİKTELİĞİ DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİRİR

 

          RTE 34 kez “ben BOP eş başkanıyım. Bizim görevlerimiz var” dedikten sonra. Gerçekten kendini orta doğunun tek başkanı zannetti . ABD ‘ nin desteklediği ve binlerce TIR silah ve mühimmat verdiği, yüz milyonlarca dolar para yardımı yaptığı PKK, YPG/PYD terör örgütleri için Şam Hükümeti ile anlaşmadı. Halbuki aynı terör örgütleriyle savaşıyordu ve bizim 30 000 binden fazla şehidimiz vardı.

          Ailece görüştükleri ve Bakanlar Kurulu toplantısını bile yaptıkları Şam yönetimi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile RTE aniden ipleri kopardı. Bir hafta önce “Kardeşim Esad” dediği kişiye bir hafta sonra “Katil Eset” demeye başladı. BOP eş başkanı, diğer ülkelerin iç işlerine de karışmayı görev saydı. Mısır ile ilişkileri bir anda bitirdi ve büyükelçiliği bile geri çağırdı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Şam’ a gönderildi. Ahmet Davutoğlu Beşar ESAD ile 6 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin 3 saati heyetler arası yapıldı, geri kalan kısım da  görüşme baş başa devam etti. RTE kendini o kadar güçlü hissediyordu ki, basın da Davutoğlu’ nun Esad’ a  Suriye Hükümeti’nin listesini verdiği yazılıyordu. İşin can alıcı noktası, Davutoğlu’ nun kritik ziyaret öncesi ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile yaptığı telefon görüşmesiydi. ABD’ den talimatlar alındıktan sonra Şam’ a gidildi.

          Yıllardır yazıp söylüyorum; Ankara Şam işbirliği terör örgütlerini ve terörü bitirir. RTE ne diyordu?” Terör örgütlerini 30 km aşağı uzaklaştıracağız.” 30 km değil 60 km aşağı gönderince terör bitecek mi? RTE bu görüşüyle de ABD ‘nin görüşleri doğrultusunda açıklama yapıyor. RTE’ nin amacı bitirmek değil süpürmek. Bitirmek ABD’ nin de işine gelmiyor. Hem Kuzey Irak ve Suriye’ deki eli kanlı terör örgütlerine silah satıyor, hem de bu bölgenin petrolünü çalıyor.

          Uzun yıllar sonra değişim yaşandı. RTE Suriye Cumhurbaşkanından söz ederken “Sayın Esad” dedi ve Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden söz etti. Suriye hükümetine karşı tutumu yumuşadı. Şam’ dan da sıcak mesajlar gelince tüm dünya kamu oyunda bir hava oluştu. İki liderin karşılıklı görüşmeleri gündeme geldi. Aslında çözüm karşılıklı kahve içmek değildir. Silahlarıyla birlikte olmaları zorunludur. ABD beslemesi terör örgütlerine karşı silahlı güç birliği oluşturulmalıdır. Bölgeden ABD’ nin kovulması dünya dengelerini değiştirecektir. Bölge halkı daha özgürleşecektir. Türkiye ile beraber Rusya, Çin ve İran’ ın destekleriyle Atlantik sistemi çökmekte ve tek kutuplu dünya yerine çok kutuplu Asya gelişmektedir. Türkiye’ de İŞÖ ve BRİCKS gibi örgütlerde öncü görevini üstlenmelidir.          

     servetsenyigit@gmail.com

 

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek