NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu yazı 27 Temmuz 2024, Cumartesi 09:07:35 tarihinde eklendi. 285 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PUT KIRANLAR, POT KIRANLARLA PITI ÇIKMAYANLAR ARASINDA FESLİ-FESSİZ GERÇEKLER... - Nuri Kahraman

PUT KIRANLAR, POT KIRANLARLA  PITI ÇIKMAYANLAR ARASINDA  FESLİ-FESSİZ GERÇEKLER...

 

Biliyorsunuz, Kadir MISIROĞLU diye bir yiğit insan, cevval, cengâver, kendisinin bir Osmanlı evladı olduğunu göğsünü gere gere söyleyen hukukçu bir yazar, târihçi üstâdımız var. Hayâtı romandan, kitapları ansiklopediden çok öte.

ŞAHSİYETİ; ESERLERİNDE MÜNDEMİÇ

Onu burada anlatacak, daha doğrusu anlatabilecek değiliz. Anlamak ve tanımak isteyenler için eserlerini işâret etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Hâtıralarına varana kadar yazmış bir üstâd.

HAYÂTI İBRET, ŞİÂRI HİCRET

Siyâsî tarafı da var. Hapislik, hicret, vekil adaylığı vs. hep mücâhede, mücâdele ve dâvâ adına koşuşturmalarla geçmiş, sürükleyici diyebileceğimiz mâcerâlarla, ibretâmîz serüvenlerle  dolu, hepimiz için ders ve hisselerle dolu bir hayât.

SEBİL KERVANI, ÜMİT SEYRÂNI

Biz de70'li yılların 2. yarısında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nde okurken Cağaloğlu'ndaki SEBİL YAYINEVİ bürosunda kitap alışı bağlamında kısa da olsa görüşmüşlüğümüz, hasbihâlimiz vardır. Lüleburgaz'da öğretmenken ÜMİT GAZELİ adlı bir şiirimizin de SEBİL'de yer aldığını hatırlıyoruz. Bu da bizim için bir mazhariyet.

TEBŞÎRDEN TEBEŞŞÜRE

Çok şükür; şimdi burda tespit ve tebşîr, daha doğrusu tebeşşür ediyoruz ki, bizim de SEBİL KERVANI'nda kaydımız var. Rabbimiz inşâllâh, yolunun kervancılarını hedefine ulaşanlardan ve dâvâsını güttüğümüz Habîb-i Edîbi'nin komşuluğunda tüm sevdikleriyle berâber buluşanlardan eylesin. Âmîn...

FESLİ KADİR, FESSİZ EKÂBİR!

Bugünkü asıl konumuz da, sosyâl medyanın ana aksları arasında da ayrı ve çok özel bir yerde duran, bu mecrâda en çok konu edilip tartışılan isimler arasında en üst diyebileceğimiz mevkide bulunan Kadir MISIROĞLU üstâda dâir bir paylaşım ve onu tahkir gâyesi güden, Allâh'ın dîninden çok -aklına mağrûren- çoğu küfür eksenli beşerî ilkeleri üstün tutan kibirli ekâbirin FESLİ KADİR nitelemesi.

EMİR DEMİR'İ NEREYE KADAR?

Bu meyânda önce KADİR DEMİR imzalı paylaşımı ve sonra da buna gelen tepki ve  yorumları, sonra da bunların kimine cevap niteliğindeki değerlendirmeleri veriyoruz.

İşte ANA PAYLAŞIM; buyrun:

"MEZARINDAN KEMALİSTLERİ KUDURTAN ADAM

ALLÂH CC RÂZI OLSUN

MEKÂNI CENNET OLSUN

5816 SAYILI KÂNUN KALDIRILSIN"

Bu paylaşıma gelen tepkiler de şöyle:

ATEŞİ BOL OLSUN!

Namık CANİK: Vatan hainine rahmet okunmaz ateşi bol olsun

NE TÜRK, NE DE MÜSLÜMAN; ZINDIKA!

Baki GÜNİNDİ: Yazdığı kitaplar çelişkilerle dolu olan, Türk olmadığını yaptığı açıklamada ima eden millet düşmanına  ..... Müslüman gözüküp İslam'a vurmaya çalışan zındıka.....

VATAN HAİNİ

Serdar ATİNKAYA: Canı  cehenneme vatan haininin

UNUTMAYIN; LAİKLİKTE CENNET YOKTUR!

Nûri KAHRAMAN: "KİMİN ATEŞİNİN BOL OLACAĞI ALLÂH'IN TAKDÎRİ. KİMSENİN DEMESİYLE OLACAK DEĞİL. BU İŞLER DESTEKSİZ ATANLARIN SANDIĞI GİBİ HİÇ DEĞİL, AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN. BİZ BURADA ÇOKLARININ HAKÂRETİNİ GÖZE ALARAK BİR UYARI GÖREVİ YAPIYORUZ, MESELELER DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLMAYABİLİR. Kadir Üstâd hapsi de göze alarak ne yapmaya çalışıyor sizce? Beyinlerdeki, Allâh'tan alıkoyup cehenneme sürükleyecek putları kırmaya çalışıyor."

İSTANBUL BAROSU, SOBA BORUSU!

"Eğer bir ölüm ve sonrasında Allâh'ın hesabı varsa ve geri dönüş yoksa, neye güveniyorsunuz? İSTANBUL BAROSU'na mı? Çünkü onlarla fikir ve nefret paralelliğiniz var."

AMA ÖTEDE HİÇBİRİ SÖKMEZ.

"Onların zâten bu anlamda inançları yok. Onlardan size fayda olmaz. Kendinizi heder etmeyin, boş şeylerin bedava tellâllığını yaparak şeytanı kendinize güldürmeyin deriz. BİZDEN SÖYLEMESİ wes'selâm...*

ONU HERKES ANLAYAMAZ

Şükrü KILIÇ: Allah rahmet eylesin. Onu herkes anlayamaz...

NURLAR İÇİNDE YATSIN

Şenol SAYAN: Allah üstâdımıza rahmet eylesin, mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın

BİR YANLIŞINI GÖSTEREMEDİLER

Osman YILMAZ: Kemalistler anca söverler. En iyi bildikleri şey sövmek ve hakaret etmektir. Adam 64 tane kitap yazmış. Bir tane yanlışını gösteremediler bu zamana kadar. Anca söverler. Putlarına dokundu çünkü. Kral çıplak dedi. O yüzden sövüyorlar. Kötü söz sahibine aittir. Sövmekle kimseyi yenemezsiniz. Cesaretiniz varsa 5816 yı kaldırın.

ALLÂH CC EFENDİMİZ (SAV)E KOMŞU EYLESİN

Ali Fuat ALBAYRAK: "Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Allah peygamber efendimize komşu eylesin...*

Biz de Konya'dan Ordu'ya otobüsle gelirken Ünye-Fatsa civârları olacak, bu tepki ve değerlendirmeler bağlamında şöyle bir dörtlük yazıp paylaştık:

** FES YAKIŞIYOR **

Böylesi insanlar YETİŞİR NÂDİR;

Mevlâ'nın lütfuyla NELERE KÂDİR!

İbrâhim misâli bir PUT KIRICI;

Feslidir elbette Osmanlı KADİR?

GÜNİNDİ NÂZIR, CEVÂBI HAZIR!

Bizim buna benzer her paylaşımımıza cevap yetiştiren bu arkadaşımız, yukarda yaptığından başka buraya da tepki vermekten geri kalmamış. Bakın; işte şu:

O ANCAK, YUNAN TORUNU OLABİLİR!

Baki GUNİNDİ: Bu adamın aslını, seceresini iyi araştır. Yalan Söyleyen Tarih Utansın kitaplarindaki çelişkileri, tekrar tekrar okuyarak ancak bulabilirsin. Bir makalenin girişi ayrı ortası ayrı sonucu ayrı ise konu saptirmalidir. O adam Osmanlı torunu olamaz, olsa olsa Yunan torunu olur.

UYARI GÖREV; OLSA DA HER NE TÜREV!

Ancak, arkadaşımızı uyarmak görevimizdir, ki zâten tüm paylaşımlarımız bu realiteye mütevakkıftır. Herşeyden önce, burada verilen YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN kitabı Kadir MISIROĞLU Üstâda âit değildir.

KORKARAM KI YERLERİ OLA TAMÛ

Korkarım ki; sâdece böyle cevapları değil, ölümüne kilitlendikleri, savunmak adına tüm çabalarını sergiledikleri ilkeler de temelsiz ve çürük olup hayâtlarını heder etmekten ve insanlarla hiç uğruna ağız dalaşı yaptırarak ömürleri ve çevrelerindeki insanların inançlarını zâyî etmekten başka işe yaramaz.

ÇÜRÜK TAHTA, DİPSİZ GAYYÂ

Sizin dünyâda ölümüne savunduklarınızın yarın âhirette kendilerine bile faydası ol(a)mayacaksa, vay o çürük tahtaya basanların hâline! Doğru gayyâ kuyusuna; yâni, İLÂ CEHENNEME ZÜMERÂ...

CENNET EVİNE GİRENLERDEN EYLE BİZİ

Böylelerinin etkisinde kalarak böylesi âkıbetlere dûçâr olmaktan Rabbimiz Teâlâ Hazretleri nefsimizi, neslimizi ve de cümle sevdiklerimizi muhâfaza eyleyip, Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşma muvaffakiyetine mazhar eylesin. Âmîn...

HAS MEMLEKET, GÜZEL ORDU

Bu duygu ve düşüncelerle, coğrafyamız ve de tüm dünyânın yıldızı memleketimizin huzur ve güven dolu iklîminde tekrar tekrar hasbihâl etmeyi umuyor, cümleye Güzel Ordu toprağımızdan sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek