Vali  Ekici, Fehime Aksu Bakım Salonu'nun açılışına katıldı...
Gaziler Günü için ön toplantı yapıldı
Bir ithal dilencimiz eksikti
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi
Bu yazı 22 Ağustos 2024, Perşembe 09:47:38 tarihinde eklendi. 300 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RTE SURİYE İÇİN ABD’ NİN UYGULAYICISI KONUMUNDA - Servet Şenyiğit

RTE SURİYE İÇİN ABD’ NİN UYGULAYICISI KONUMUNDA

 

          RTE yıllardan beri Suriye konusunda çelişkiler içinde çırpınıyor. Önceki yazılarımda da belirtmiştim, Bir hafta önce “kardeşim Esad” derken, bir hafta sonra “katil Eset” demesini de ilk kez yazmıyorum. RTE ve Hükümetinin hiçbir konuda plan ve programları olmadığından dış politikada da her şey günlük söylemlerle, kabadayı havalarıyla geçiştiriliyor.

          Cuma namazını Emevi Camisinde kılmakla, Bir gece ansızın gelebilirim demekle, İsrail’ e gireriz demekle olmuyor bu işler Sayın RTE. Askeri söylemlerle, savaşı çağrıştırmakla mı barış sağlanacak bu ülkede? Bunlar yetmiyormuş gibi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’ de İngiliz Haber Ajansı Reuters’ a verdiği röportajda, Türkiye’ nin, Suriye’ deki askeri varlığını sonlandırılması için Türkiye’ nin  “ Suriye’ de yeni anayasa kabul edildikten, seçimler yapıldıktan, sınırlar güvenlik altına alındıktan sonra görüşülebilir” demişti.

          Son zamanlarda, RTE’ nin Suriye ve Devlet Başkanı Beşer Esad ile karşılıklı yumuşama demeçlerini okuyunca iki ülkenin yakınlaşmasının Dünya ve Ortadoğu barışına büyük katkıla sunacağını düşünmeye başlamıştım. Demek ki ABD bundan rahatsız olmuş ve birilerine ABD/NATO çıkarlarını anımsatmış. Açıklamayı okutulan Yaşar Güler bir NATO askeri. Genel Kurmay Başkanlığı yapmış bir orgeneral.  NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı yapmış biri. Bu kişi, RTE’ nin onayını almadan bu açıklamayı yapamaz.

          Sayın Güler’ in açıklamasına gelirsek; Türkiye başka bir ülkeye anayasa ve seçim dayatması getirmemelidir. Bu Türk Devleti’ ne yakışmaz ve hukuka da aykırıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ de terör örgütlerini temizlemek için bulunuyor. Bu nedenle de Suriye, İran ve Rusya ile işbirliği halinde olmalıdır. Terör örgütleri temizlendiğinde Suriye’ nin toprak bütünlüğü sağlanmış olur. O zaman orada Türk askerinin bulunmasına gerek kalmayacak ve Türk askeri çekilecektir.

          Yeni anayasa dedikleri de ABD/PKK anayasası. Orada bir PKK devletçiği olacak, Suriye’ yi federasyona götürecekler ve özerklik olacak. Yani Türkiye , PKK devletçiğinin yasallaşacağı bir anayasa istemektedir. RTE, Beşer Esadı’ a “katil Eset” dediğinden beri istemiyor ve devrilmesinden yana. Peki, başka bir ülke Türkiye’ de özgürlük olacak diye bizden yeni anayasa isterse kabul edecek miyiz?

         Seçim dayatması da ABD ve İsrail istediğidir. Suriye’ de turuncu devrim adı altında Esad’ ı seçim yoluyla devirme dayatmasıdır.RTE’ nin yapması gereken; Beşer Esad ile görüşmesi ve terörü ülkemizden ve Suriye’ den temizlenmesi için işbirliği önermesidir. Bu işbirliği karşılıklı görüşme ve dileklerle sınırlı kalmamalı silahlı işbirliği şeklinde olmalıdır.

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek