Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu yazı 10 Eylül 2024, Salı 09:16:12 tarihinde eklendi. 198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VATANSEVERLİK TUTUKLANAMAZ - Servet Şenyiğit

VATANSEVERLİK TUTUKLANAMAZ

 

2 Eylül 2024 günü İzmir Limanına demirleyen ABD Donanmasına bağlı USS Wasp amfibi hücum gemisinden inen ABD askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 15  genç gözaltına alındı ve 10 genç tutuklandı. Amerikan askerlerinin Türk askerlerinin başına çuval geçirdiğinden beri gençler yedinci eylemlerini gerçekleştirdiler. Tarihsel gelişime biz göz atamak gerekiyor bence.

          4 Eylül 2003 günü Kuzey Irak’ ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan bir binbaşı komutasındaki 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarının Irak’ taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı’ na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerinde bulunduğu bir şekilde sürpriz bir baskın sonucu derdest edilmeleri ve başlarına çuval geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekilmeleridir.

          Operasyon için ABD’ nin en önemli milli bayramı olan 4 Temmuz (Bağımsızlık Günü) tarihinin seçilmesi, günün cuma gününe denk gelmesi, bu koşullarda konuyu hızlı ve diplomatik şekilde çözüme kavuşturabilecek yetkili Amerikan makamlarına ulaşmanın uzun sürmesi ve Türk askerlerinin bu nedenle 60 saat gözaltında bekletilmeleri, Amerikan askerlerince hakarete uğramaları küçük düşürücü hareketlere başvurulmuş olması, Çuval Olayı’ nın provokasyon olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. RTE olayı çok küçümsemiş ve gazetecinin “Nota verecek misiniz?” sorusunu ,”müzik notası mı” diyebilmiştir.

          Son çuval geçirme olayından sonra, Pentagon sözcüsü Pat Ryder basın toplantısında “Türk yetkililerin desteğinden dolayı müteşekkir olduklarını” söylüyor. Bu açıklama Türkiye adına utanç vericidir. Türkiye Cumhuriyeti sömürge ülke değildir. Türk Emniyeti, Türk Yargısı ABD Savunma Bakanlığı Pentagonla işbirliği yapamaz. RTE ve hükümeti aldığı bu kararla teslim olmuştur. Kimse vatansever Türk gençliğini ABD ile iş birliği yaparak parmaklıklar arasına atamaz. Gençlerimizin bu eylemi Türkiye’ nin önündeki süreci ve karar aşamalarını hatırlatan bir eylem olmuştur. Bu eylem Türkünden Kürdüne, Alevisinden Sünnisine, Hakkari’ den Edirne’ ye kadar yaşayan bütün Türk Milletini birleştirmiştir. Geleceğe büyük bir güvenle bakıyorum.          Selam olsun Mustafa Kemal’ in askerlerine.

          servetsenyigit@gmail.com

...

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek