Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu yazı 13 Eylül 2024, Cuma 09:18:00 tarihinde eklendi. 246 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

21. YÜZYIL, 21. KURULTAY; SERMEDÎ DÂVÂ; EDİRNE'DEN KARS'A, ANADOLU BURADA... - Nuri Kahraman

21. YÜZYIL, 21. KURULTAY; SERMEDÎ DÂVÂ;  EDİRNE'DEN KARS'A, ANADOLU BURADA...

 

İmam-Hatiplerin çatı teşkilâtı olarak, misyonuyla çok örtüşen ve kısaca ÖNDER olarak telâffuz edilen dernek, İstanbul İmam Hatiplileri tarafından 21 yıl önce kuruldu. Dâvâya gönül vermiş ‘’Dava Adamları’’ ile yola çıkan dernek ‘’İNSAN DÜŞER, DÂVÂ DÜŞMEZ ’’ anlayışıyla geleneksel hale getirdiği yıllık Buluşma toplantılarının 21.cisini, bu yıl sanayi, kültür ve vefâ şehri Kocaeli İlimizde Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütlerinin destek ve himâyeleri ile gerçekleştirdi.

12 ORİMDER'Lİ YOLLARDAYIZ

Biz de ORİMDER olarak 4'er kişiden 3 vâsıtayla giderek bu organizasyona 12 kişi olarak katıldık. Trabzon'un otobüsle katıldığı ve bizden Mesut ÖZTÜRK, Feridun ALBAYRAK, Erdinç KESKİN ve Muhammed Hasan GÜNDOĞDU'nun bu vâsıtayla gittiği kongreye Süleyman AYDIN, Bahri AKKAYA, Mustafa ATEŞ ve Mustafa COŞKUN Ünye tarafı, biz de şoförümüz Mehmet ASMA, başkan Abdurrahman MURTAZAOĞLU, Sezâyi BAYRAK ve bendeniz 4 kişi merkez olarak yola revân olduk.

Biz, diğer arkadaşları bekleme meyânında ilk durak olarak Terme'de Mahmut KARAÇUHA arkadaşımızın çayını içtik. Bu, seferin ilk paylaşımıydı:

KOCAELİ ÖNDER YOLUNDA İLK DURAK TERME

ÖNDER tarafından, 5-8 Eylül târihleri arasında KOCAELİ'de icrâ edilecek olan İMAM-HATİPLER 21.KURULTAYI için ORİMDER olarak çıktığımız yolda ilk uğrağımız, 80'li  LÜLEBURGAZ YILLARI'nda tanıştığımız ve muhabbetimiz hep devam edegelen güzel insan, değerli dost Mahmut KARAÇUHA Bey arkadaşımız oldu.

Kendisine, bizim için mânevî iksir keyfiyeti arz eden güzel sohbet ve ikrâmı için teşekkür eder, yolculuk, muhabbet ve programımızın millet-memleket, Ümmet-i Muhammed ve insanlık için hayırlı olması meyânında duâlarınızı bekler, cümleye sevgiler-saygılar sunarız wes'selâm...

DİĞER DURAK HACIHAMZA DİYARI ya da KARGI

Yolda 2. Durağımız, diğer arabamızda ârıza hâsıl olması hasebiyle KARGI oldu. Kaderde burayı görmek te varmış. Usta bulduk, onunla gidip KARGI Sanâyiden, kopan debriyaj telinin yenisini aldık. Dolayısıyla 2 saat kadar buralarda kalmış olduk.

PAMUKOVA'DA BEREKETLİ MOLA

Aslında Hacıbey VAROL da oğlu TÂHÂ Bey'le berâber ekipten olarak kongreye katılanlardan. Onlar bu vesileyle önceden, PAMUKOVA'da görev yapan kızlarının yanına gelmişlerdi. Bizi dâvet ettiler. Çok da iyi oldu. Bu mutluluğumuzu da sosyâl medyada şöyle paylaştık:

ORDU'DAN SAKARYA PAMUKOVA'YA; ÖNDER HAREKETİ, DOSTLUK BEREKETİ

"ÖNDER, İmam-Hatipler 21. Kurultayı için çıktığımız KOCAELİ yolunda bir durağımız da PAMUKOVA oldu. Bir çocuğunun memuriyeti sebebiyle ÖNDER organizasyonu vesîlesiyle âilece burada bulunan Hacıbey VAROL Hoca Bey arkadaşımızın dâvetlisiydik. Kızlarımız başta olmak üzere bizlere çok hizmet edip izzet-i ikramda bulundular. Rabbimiz de onlara gönüllerinin dünyevî-uhrevî tüm murâdlarını ikrâm eylesin.

Burada ayrıca hemşehrimiz Kumru Fizme'den Ali BAZ Hoca ile tanışmak ve onun hurmasını yiyip zemzemini içmek nasîpmiş. İmam-Hatip Lisesini, hafızlığını yaptığı Rize'de bitiren Ali BAZ Hoca 93 yılından beri burada görev yapmakta olup birçok devâsâ hizmete imza atmış.

Kendisiyle tanışmaktan bahtiyârlık duyduğumuz Ali Bey ve bizi ağırlayan Hacıbey hocalarımıza çok teşekkür ediyor, kendilerine sevdikleriyle berâber sonsuz mutluluklar dileğiyle cümleye, şimdi yeni ulaştığımız KOCAELİ'den sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm..."

İLK GÜNÜN SABÂHI, DOĞANIN FERÂHI

21. İmam Hatipliler Kurultayı bu yıl KOCAELİ'de icrâ edildi. Girişler 5 Eylül Perşembe günü saat 17:00 itibariyle başladı. Biz gece yarısı oraya ulaştık. Cuma günü birbirinden güzel etkinliklerin olduğu bir gün oldu. Seçenekler çoktu:

ETKİNLİKLER ÇOK; YOK YOK!

- Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya Gezisi, (Katıldık)

- Kartepe Teleferik Gezisi, (Katıldık)

- Seka Bilim Merkezi Gezisi,

- Kâğıt Müzesi Gezisi,

- Film Platosu Gezisi, (Başkan katıldığını söyledi)

- Öncü Spor Etkinlikleri,

- Körfez Vapur Turu(Katıldık)

SADÂKÂT TOPLANTISI, VEFÂ MUHABBETİ

Biz o gün ayrıca cumâyı, bizi ısrarla arayıp bırakmayan ve ORMANYA'yı gezerken bize ulaşan Hayreddin ARICAN isimli, Ordu İHL'den talebemizle berâber şehrin merkez câmilerinden Mehmet Ali Paşa Câmii'nde kıldık. Ondan önce bize Belediyenin tesislerinden MÂİDE RESTORAN'da yemek ikrâmında bulundu. Namaz sonrası da, kılıçla cumâ kılınan târihî ORHAN CÂMİİ'ni gezdirdi. Allâh CC râzı olsun. Dört arkadaş ona çok duâ ettik. Onlar da ilgiden çok memnûn kaldılar.

DÂVÂ BULUŞMASI, RUH KONUŞMASI

????️ 07 Eylül Cumartesi, İmam hatip okullarımıza büyük emek veren hocalarımızdan Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’mızda Açılış Konferansı’nda camiamızla bir araya geldi ve kongrenin ruh konuşmasını yaptı. En sonunu; "madden gelişmişlik kadar rûhen de gelişme duâsıyla" bitirerek meselenin ufkunu çizdi.

GUGUK KUŞU, HAK-HUKUK SAVAŞI!

Yine, Câmiamızın kıymetli büyüklerinden yazar, şâir Prof. Dr. Nurullah Genç,  gönüldaşlarla bir araya geldi. GUGUK KUŞU üzerinden verdiği mesajlar çarpıcıydı.

Her iki konuşmayı da naklen verdik. Ayrıca ÖNDER de sosyâl medyaya arz etti. Mutlakâ dinlenilmesini tavsiye ederiz.

İŞTE REİS, İŞTE KOMUTAN, İŞTE ORDU

Aynı gün öğleden sonra da Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, bilhassâ, 30 Ağustos'ta mezuniyet töreninde kılıçlarla disiplin dışı gösteri yapan ve milleti tedirgin edenlere karşı rahatlatıcı mesajlar verdi ve millet nezdinde çok yankı yapan, ayrıca takdir toplayan,

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU

salan nitelikteki târihî konuşmasını yaptı. Orada bulunan genç ve dinamik topluluktan enerji ve sinerji aldığı âşikârdı. Ayrıntıları ulusal medyadan izlemiş olmalısınız.

MARŞLAR, EZGİLER, ÜMİTLER

O günün akşamında da ezgileriyle uzun yıllardır gönüllerimizde yer eden Grup Direniş ve Eşref Ziyâ'yı dinledik. Gençlerin çokluğu ve heyecanı, bizi büyülediği kadar da ümitlendirdi. Bu dalga bu konserlerle bütün ülkeyi adım adım dolaşmalı diye konuştuk. Başkanımız Abdurrahman Bey de ilk fırsatta bunu yapmak fikrinde. İnşâllâh.

ÖNDER'İN EN AĞIR ÜYESİ

Böyle katılımların güzel tezâhürleri olarak, Süleyman Aydın MEMİŞOĞLU Ağabeyle berâber Ordu'lu iş adamları, Gülyalı Ambarcılı'dan Şişli İHL Mezunu Kadir ONGUN, Zeytinburnu tanınmış işadamlarından Kumru'lu Murat PERU ile İMAM-HATİPLER 21. KURULTAYI için geldiğimiz Kocaeli'de buluşup birlikte muhabbet etme imkânı da bulduk.

ANLATMAKLA BİTMEZ

Söz çok uzuyor. O DÖRT GÜN anlatmakla bitmez. İnşâllâh bir yazı daha kaleme alarak gözlem, intibâ, teklif ve teşekkür niteliğinde cümleler kurarız. Başkanımızın manzum değerlendirmelerine de yer veririz.

HELE BİR ORDU'YA DÖNÜP NEFES ALALIM!

Biz şimdi Ordu'ya dönüp şöyle bir nefes alalım, incir ve üzümleri dolaşıp biraz enerji takviyesi yaparak yol yorgunluğunu giderelim de inşâllâh o da olur.

BÖYLE SEFERLER, MUHABBETLİ NEFERLER

Böyle seferlerin en güzel taraflarından birisi yol arkadaşlıkları. Gidişi anlattık. Dönüşte de en son, eskiden MELEMENLERİ yanında virajları, yokuşları ve ölümcül kazâlarıyla meşhûr Samsun ÇAKALLI Mevkîinde bir araya geldik. Onu da paylaşımdan verelim. Hem de, Kongre sürecini de özetleyen şiir şekliyle. Buyrun:

**ÖNDER SEFERİ/24**

ÖNDE ÖNDER ARKADA BİZ

DURANLARDAN EYLE BİZİ...

KÂLBİ "DÂVÂ, DÂVÂ" DİYE

VURANLARDAN EYLE BİZİ...

*

ORDU, YA DA HER TARAFTAN

İNDİRİP, NE VARSA RAFTAN

İZMİTTİR ROTAMIZ KAPTAN

ERENLERDEN EYLE BİZİ...

*

ERDİK ÇOK ŞÜKÜR GÂYEYE

GEREK YOK BAŞKA PÂYEYE

ÖMRÜNÜ ÇINAR SÂYEYE

SERENLERDEN EYLE BİZİ...

*

NE GÜZELDİ ÂH O DÖRT GÜN

ÂDETÂ SEMÂVÎ DÜĞÜN

MENSÛBİYETİNLE ÖVÜN

GÖRENLERDEN EYLE BİZİ...

*

YEDİDEN YETMİŞE MİLLET

BİTSİN DİYOR ARTIK ZİLLET

ÖNDERİNE LÂYIK ÜMMET

DERENLERDEN EYLE BİZİ...

*

ÇAY İÇİLİR MUHABBETE

YOL GİDİLİR MEVEDDETE

YÂ RABB ÂKIBET CENNETE

VARANLARDAN EYLE BİZİ...

*

KOCAELİ'DEN "ÇAKALLI"

HAKK'A GİDENDİR AKILLI

KENDİNİ ADAM-AKILLI

VERENLERDEN EYLE BİZİ...

*

DÖNDÜK, YENİDEN GELMEYE

NOKSANLARINI ALMAYA

YENİ NEFERLER BULMAYA

KARANLARDAN EYLE BİZİ...

*

İNŞÂLLÂH SENEYE TEKRAR

GELE GÖKLERDEN BİR KARAR

BU LİBAS ÂLEMİ SARAR

ÖRENLERDEN EYLE BİZİ...

*

NÛRÂNÎ MEMNUN SONUÇTAN

GELMİŞ KARDEŞLER HER UÇTAN

HIR-GÜR ÇIKARMADAN HİÇTEN

YÂRÂNLARDAN EYLE BİZİ...

*

DÜNYÂ SANCILI, MUZDARİP

MAZLUMLAR İYİDEN GARİP

CÜMLE ZİNCİRLERİ, VARIP

KIRANLARDAN EYLE BİZİ...

*

DOĞU TÜRKİSTAN BÂBINI

AÇIP CÜRÜM KİTÂBINI

GAZZELERİN HESÂBINI

SORANLARDAN EYLE BİZİ...

*

CİHAN MUHTAÇ DURUŞUNA

ÇAĞA MÜHÜR VURUŞUNA

MERHAMETİN ÂĞÛŞUNA

GİRENLERDEN EYLE BİZİ...

ÖNDER'DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

21. İmam Hatipler Kurultayımıza teşrif eden siz değerli gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun. Katılımınız, organizasyonumuza ayrı bir anlam kattı. Samimiyetiniz ve gayretiniz bizlere güç verdi. Eğer bir eksiğimiz ya da kusurumuz olduysa, hakkınızı helal edin. İnşallah önümüzdeki yıl tekrar bir araya gelmek dileğiyle...

22. EDİRNE; BUNA ENGEL NEDİR, NE?

İnşâllâh diyor, 22.nin 22 EDİRNE olarak gerçekleşmesi teklifiyle berâber, O DÖRT GÜN'de emeği ve maddî-mânevî katkısı olan cümleye biz de teşekkür ediyor, Allâh CC râzı olsun diyor, daha nicelerine, başta Gazze ve Doğu Türkistan'ın kurtulduğunu görmek üzere müjdeli ulaşmalar lûtfetmesi niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor, siz dostlara gönülden sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek