Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu yazı 28 Eylül 2024, Cumartesi 09:12:00 tarihinde eklendi. 62 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD TSK’LARA PARA AKITIYOR - Servet Şenyiğit

ABD TSK’LARA PARA AKITIYOR

 

          ABD kuruluşu NED ülkemizin kılcal damarlarına kadar girmiş ve bol keseden para dağıtıyor.  NED yani Ulusal Demokrasi Vakfı. Açılımı National Endowmen for Democracy. Amaçlarına baktığımız zaman “Demokrasiyi teşvik etmek”  konusunun birinci madde olduğunu görüyoruz. ABD Kongresi tarafından 22 Kasım 1983’ te bir yasayla kurulmuş. Bu kurumun çalışma alanları ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor ve yıllık 315 milyon dolar ödenek alıyor. Hedef ülkelerdeki işbirlikçi örgütler, ABD Büyükelçiliğinin kontrolünde fonlanıyor.

          Adı Ulusal Demokrasi Vakfı fakat uluslararası darbe örgütü olarak çalışıyor. Şili’ de darbe oldu, altından NED çıktı. Para yağdırmışlar darbelere. 1989’ da Tiananmen meydanı olaylarında parmağı olan NED’ dir. Çin Devleti olayların sonucunda NED’ in Çin’ deki faaliyetlerini yasakladı.2000’ de Sırbistan’ daki Kadife Devrim’ inde OTFOR örgütünü örgütleyen ve destekleyen ,  2002’ de Venezuela Devlet Başkanı Chavez’e darbe girişimi oldu. Halk sarayın önünde toplanarak darbeyi engelledi. Sonrasında NED’ in Venezuela’ daki darbecilere milyonlarca dolar dağıttığının belgeleri ortalığa döküldü. 2003’ de Gürcistan’ da meydana gelen Gül devrimi, 2004’ de Ukrayna’ daki Turuncu devrim, 2011’ deki Arap Baharı, 2013-2014’ de Ukrayna’ daki Maidan Devrimi, 2019’ daki Hong Kong eylemlerinin arkasında NED var.  NED seçilmişlere karşı tezgahlanan tüm darbelerde adı ön plana çıkan bir örgüt ve darbecileri ve ayaklanan sivil toplum örgütlerini paraya boğuyor.

          NED sadece 2019 yılında Hong Kong eylemlerini örgütleyen STK’ lara resmi olarak 653 bin dolar yardım gönderdi. Ayrıca bölücü Uygur örgütlerine 2004-2023 yılları arasında 8.5 milyon dolar yardım yaptı. Emperyalizmin renkli devrimleri finanse etmek için kullandığı yüzlerce vakıf ve dernek bulunuyor. En önemlilerinden biri olan Soros Vakfı’ nın yıllık bütçesi 1.2 milyar dolar.

          NED dünyada 90 ülkede faaliyette bulunuyor. Liberal Partiler için IRI (Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü), Sosyal Demokrat Partiler için NDI (Ulusal Demokrasi Enstitüsü), sendikalar için SOLIDARITY CENTER (Amerikan Uluslararası Emek Dayanışma Merkezi) ve İşveren Örgütleri için CIPE (Uluslararası Özel Girişim Merkezi) adlı örgütlerle dünya çapında faaliyetler yürütüyor.

          90 ülkede örgütlenip de Türkiye’ de örgütlenmemek olur mu? NDI’ nın Türkiye ofisi 1977’ denberi Ankara’ da faaliyet göstermektedir. Amerikan emperyalizminden akan rüşvetler on yıllardır Türkiye’ deki işbirlikçi kaşı devrim örgütleri tarafından kullanılmaktadır. Kendi yayınladıkları ortaklar listesinde LGBT derneklerinden, Mor kadın derneklerine, sözde şehir derneklerinden, ekonomik zorluklarla mücadele derneklerine uzanan yüzlerce örgütü kapsayan çok büyük bir örgütlenme görüyoruz. NED Başkanı Damon Wilson, “NED, Türkiye portföyündeki çoğu ortağın adını yayınlamaz veya kamuya açık olarak paylaşmaz, zira bu ortakların ifşa edilmesi onları taciz ve zarar riskiyle karşı karşıya bırakabilir.” diyor.

          Türk Devleti ve AKP Hükümeti  emperyalistlerin Türkiye’ ye fonlar adı altında rüşvet dağıtmasına izin vererek, emperyalist devletlerin siyasi partilerle, belediyelerle, üniversitelerle, derneklerle örgütlenme çalışmaları yapmasına izin vererek büyük bir zaafiyet göstermektedir. NED’ in Türkiye’ deki NDI, IRI vb. ofisleri derhal kapatılmalı, yetkilileri sınır dışı edilmelidir.

servetsenyigit@gmail.com

...

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek