Vali Turan, muhtarlarla bir araya geldi
İnşaat Mühendisi Şeref Dinçer hayatını kaybetti
Lüleburgaz’da yeni Avukatlık bürosu açıldı
Bu yazı 22 Ekim 2024, Salı 09:25:53 tarihinde eklendi. 104 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KÖFTECİ YUSUF - Servet Şenyiğit

KÖFTECİ YUSUF

 

          Günlerdir yazılıyor çiziliyor, sosyal medyada sürekli gündemde. Köfteci Yusuf adlı firmanın etlerinde domuz eti çıkmış. 280 tane şubesi olan bir köftecinin iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti saptanmış. Günlük 300 büyükbaş 1.500 küçük baş işleyen bir tesis neden zor bulunan ve pahalı olan bir maddeyi ürününe bulaştırsın ki ? Yüzde yüz yerli ve milli olan Köfteci Yusuf  asla Suriyeli, Afgan bilmem ne arap çalıştırmıyor, onlardan gelen başvuruları değerlendirmeye bile almıyorlar.

          Köfteci Yusuf markası gıda sektöründe, tekel kurarak tüm kırmızı et, süt  sektörünü ele geçirmeye kalkanların sabotajıyla karşı karşıyadır. 250'ün üzerinde şubesi ve günlük binlerce müşterisi olan bir işletmenin iki şubesinde ortaya çıkan "domuz etinin" kasıtlı olarak yerleştirildiği aşikardır. Köfteci Yusuf'un 12.000 çalışanını daha zor koşullarda çalışmaya itecek, küçük ve orta büyüklükte hayvan yetiştiricisinin  kapısına kilit vurmaya yarayacak bir kumpasla karşı karşıyadır. Tam da Türkiye çapında Siyonist sermayeli Amerikan  markalarına karşı boykotun yükseldiği zamanlarda yerli markamız Köfteci Yusuf'a yapılan kumpas anlamlıdır.

 

          Milyonlarca dolar değerine ulaşmış bir işletme salak mı da binde bir oranında domuz eti kullansın? Ayrıca domuz eti kasaplık hayvan statüsünde ve yasak değil. Dini bütünlere göre haram. Dahası küçükbaş ve büyükbaş etlerinden daha pahalı. Daha pahalı bir eti daha ucuz ete karıştırarak satmak hiç de akıl işi değil.

          Türkiye’ nin en büyük şirketlerinden Koç Holding 120 000 kişi çalıştırıyor Köfteci Yusuf tek başına 12 000 kişi çalıştırıyor ve 2 milyar dolar cirosu var. Şube açtığı her yerde ABD Burger şirketlerinin cirosu önemli oranda düşüyor. Yerli ve milli şirkete 4 defa ortaklık yada devir teklif edildi, kabul edilmedi. Yıllar önce Kola Turka markasına yapılanları da unutmamak gerek. ABD’ li kola şirketleri el birliğiyle yerli ve milli şirketin kapanmasını sağlamışlardı.

 

           Halkın her kesiminin gidebildiği, ucuz ve lezzetli ürünleriyle bilinen yerli bir markanın adeta piyasadan silinmek istendiği bir operasyona şahit oluyoruz. Halkımızı yerli markamız Köfteci Yusuf'a sahip çıkmaya davet ediyorum. Yerli markamızı tekellerin eline bırakmayalım, kendi üreticimizi ekmek teknemizi koruyalım. Unutmayalım ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. 

servetsenyigit@gmail.com

 

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek