Hıdrellez coşkusu Lüleburgaz’ı sardı

Aşı olmayana aş, eşi olmayana eş, sağlığı olmayana sağlık, aşkı olmayana aşk, ümidi olmayana ümit, umudu olmayana umut, mutluluğu olmayana mutluluk verdiğine inanılan Hıdrellez Lüleburgaz’da coşku ile kutlandı.
Hıdrellez coşkusu Lüleburgaz’ı sardı

5 Mayıs Salı akşamı Kongre Meydanı’nda Bahar Şenlikleri kutlamaları kapsamında konser düzenlendi.

 Pop Star Mustafa, Sinan Zorbey ve Hüzün’ün sahne aldıkları geceye Lüleburgaz halkı yoğun ilgi gösterdi.

Örf ve adetlere göre yazın gelişinin kutlandığı etkinlikler kapsamında gündüz de doğadan yeşillikler toplandı. Toprak alınıp gelecek yılların bereket getirmesi dileklerinde bulunuldu. Yakılan ateşlerin üzerinden atlanıp sıkıntı ve dertlerin bitmesi dileklerinde bulunuldu.

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Çeltikli’nin bu yılki kutlamalarda yurt dışından belgeselci konukları da etkinliklere katıldı. Edirne’de gerçekleştirilen kutlamalar yerine Lüleburgaz’ı tercih ettiklerini belirten Arjen Zwart (Hollanda ) ve Jason Eskenazi  ( Amerika) Çeltikli ile birlikte 6 Mayıs sabahı 05:30’da buluşup Saranlı Deresi’ne yürüdüler. Burada vatandaşların kutlamalarını, dereye girişlerini gözlemleyip çekimler yaptılar. İki belgeselci kutlamalardan çok etkilendiklerini ve gelecek yıl yeniden gelmek istediklerini söylediler. Özcan Çeltikli de geleneklerin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayıp tüm Lüleburgazlıların Hıdrellezi’ni kutladı.

 

Gökhan KAN 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.