Lüleburgaz köylerinde balıklar öldü

Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu ve Kayabeyli köyleri sınırları içersinde bulunan Ergene Nehri’nde ve bunların kolu olan derelerde balık ölümleri meydana geldi.
Lüleburgaz köylerinde balıklar öldü

Bu köylerde yaşayan vatandaşlar balıkların ölüm nedeninin bu bölgede açılan hayvan çiftlerinin neden olduğunu söylediler.

 

Konu hakkında bilgi veren vatandaşlar; “Bu çiftlikler yapılmadan önce böyle toplu balık ölümleri pek yoktu. 6 senedir Alacaoğlu ile Kayabeyli köyü sınırlarında faal durumda çalışan hayvancılık işletmeleri çevreye saldığı pis atıklar nedeniyle hepimizi  çileden çıkardı. Salınan atıklar tarlalara büyük ölçüde zarar verirken Alacaoğlu köyünde yaşanan balık ölümleri bardağı taşırdı. İl Çevre Müdürlüğü’ne  şikayette bulunduk.  Şikayetimizin ardından geçtiğimiz gün çiftlikleri denetlemek üzere gelen Jandarma ekipleri ve İl Çevre Sağlık ekipleri bu çiftliklerde denetim yaptı. Yapılan incelemelerde atıkların yol kenarlarına ve tarlalara akıtıldığı açık bir şekilde tespit edilirken tutulan raporların ardından nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekliyoruz. Sonuç ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağız. Etrafımız ölü balıklarla dolu. tarlalarımızı sulayamıyoruz. Çocuklarımız tehdit altında ve tüm köyde ağır bir koku var. Yetkililerin bu soruna acilen bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Sadece burası değil tüm Trakya böyle.” Dediler.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.