Muhtarlara yardım bilgisi

Lüleburgaz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Gürel, geçtiğimiz Pazartesi günü köy ve belde muhtarlarını vakfın öksüz, yetim ve akset annesi yardımları konusunda bilgilendirmişti.
Muhtarlara yardım bilgisi

Gürel dün de Lüleburgaz Mahalle Muhtarlarını aynı konuda bilgilendirdi.

Köy  ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Nuri  Yavuz İşçioğlu başkanlığında dernek binasında toplanan muhtarlar öksüz, yetim ve asker annesi maaşları konusunda bilgilendirildi.

Alınan bilgiye göre 18 yaşını doldurmamış ve evlenmemiş, anne-babasından en az biri vefat etmiş olan ailesinde de sosyal güvencesi olmayan kişiler bu yardımlar için Lüleburgaz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat edebilecek.

1 Haziran 2015 tarihinden itibaren ödenmeye başlayacak olan yardımlar aylık 100 TL olmak üzere iki ayda bir 200 TL olarak ödenecek.

Öte yandan asker annesi olan ve ailesinde sosyal güvencesi olmayan kişiler de bu yardımlara müracaat edebilecek.  Asker eşleri eğer yardımdan faydalanabiliyorsa akset annesi de faydalanabilecek ama asker  eşinin  yardımdan yararlanmaya şartları tutmuyorsa o yardımdan akset annesi de yararlanamayacak.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.