Lüleburgaz’ı 95 davulcu sahura kaldıracak

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Ramazan Ayı boyunca görev yapacak davulcuların belirlenip kartlarının verildiğini belirtti.
Lüleburgaz’ı 95 davulcu sahura kaldıracak

Başkan Yardımcısı Özkan, 17 Haziran Çarşamba gecesi kalkılacak sahurla birlikte Ramazan Ayı boyunca görev yapacak 95 davulcuya kartlarının verildiğini söyledi. Lüleburgaz Müzisyenler ve Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Özerspor tarafından organize edilen Ramazan Davulculuğu işinde bu yıl 95 davulcu Ramazan Ayı sonuna kadar hizmet verip Lüleburgaz halkını sahura kaldıracak.

Lüleburgaz'da ramazanda görev yapacak davulcuların denetimlerinin yapıldığını ve görev kartlarının da belediye tarafından hazırlanarak teslim edildiğini belirten Dernek Başkanı Mustafa Gürler de Lüleburgaz halkından duyarlı olmalarını beklediklerini söyledi. Gürler “Halkımızın gelenek ve göreneklerimize sahip çıkıp Ramazan adetlerine duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Özellikle son yıllarda davulcu arkadaşlarımız tehlikeli köpekler yüzünden zor anlar yaşıyorlar. Bu yıl Lüleburgaz halkından tehlikeli köpeklerini bahçelerine bağlamalarını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Şimdiden tüm Lüleburgaz halkının mübarek Ramazan Ayını kutluyorum” dedi.

 

Gökhan KAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.