Daha ne olsun?

Lüleburgaz’da yaşayan Nevzat Keskin (44), 1 Aralık 1988 yılında sigortalı oldu. 27 yıllık sigortalı vatandaş. Bugüne kadar da 8 bin 340 gün ödenmiş primi var. Normal de emekli olması gerekiyor. Ancak SGK’da yapılan düzenleme ile yaşa takıldı. Daha 5 yıl çalışması gerekiyor.
Daha ne olsun?

20 yıl önce şeker hastası olduğunu öğrenen Nevzat Keskin, bu süre içerisinde durmadan dinlenmeden çalıştı.  Muratlı Kavşağı’nda bulunan Burak Alüminyum’da çalışan Nevzat Keskin, 1 yıl önce iyice hastalandı. Tip 1 diyabet olduğunu öğrendi.  Ayağından ameliyat olan Nevzat Keskin, görme duyusunu da kaybetti.

Sağ gözünde 0 görmek sol gözünde ise yüzde 20 görme olan Nevzat Demir, yakın bir arkadaşı ile birlikte yardım ve danışmak için Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Turgut Düşova’yı ziyaret etti.

Kendisinin ameliyat olmadan önce yüzde 30 iş görmek raporu olduğunu belirten Nevzat Demir; “Ben Tip 1 diyabet olunca çalışamadım. İşyerinden ayrılmak zorunda kaldım.  Yaşa takıldığım içinde emekli olamadım Çalışamadığım için de zor durumda kaldım.  Heyete çıktım. Heyet raporunda yüzde kaç engel aldığım bana bildirilmedi. Daha sonra sağ gözümde yüzde 100 sol gözümde de yüzde 80 görme kaybı olduğu ile ilgili raporlarımı gönderdim. Ama malulen emekli olamadım. Ben heyette yüzde kaç iş görmek raporu aldığımı öğrenmek istiyorum.  Peki ben malulen emekli olamazsam kim olacak? Daha ne olsun?” dedi.

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da; “Vatandaşlar yüzde 40-49 arası engelli raporuna sahip olduğunda da 18 yıl sigorta süresi 4 bin 800 gün prim şartlarını doldurmuşsa emekli olabiliyor. Ben burada Nevzat Bey’in emekliliği hak ettiğini ama bilgilerin kendisinden saklandığını düşünüyorum. Biz sendika olarak kendisine hem danışmanlık anlamında hem de hukuksal anlamda yardımcı olacağız. Bu vatandaşımız zor durumda emekli olamıyor. Daha ne olsun?” dedi.

Ertan BAYER

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.