Avrupa Yerel Demokrasi Haftası sona erdi

12-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Lüleburgaz’da da 5 yıldan beri kutlanıyordu.
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası sona erdi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 12 Ekim 2015 tarihinde başlayan kutlamalar geçtiğimiz Cumartesi akşamı Ata İş Merkezi’nde düzenlenen yemekle sona erdi.

Yemeğe katılan AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Cüneyt İleri,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Av. Alaaddin Güncer ve MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal’ın aynı masada oturması ve karşılıklı sohbet etmesi hem demokrasinin en güzel örneğini hem de Lüleburgaz’ın farkını ortaya koydu.

Saat 19.30’da başlayan gecede Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özken, Rasim Aslan ve Necmi İnci Belediye Daire Müdürleri ile birlikte davetlileri kapıda karşıladı.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapanış gecesine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya,  Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Lüleburgaz MYO Müdürü Bora Arslan, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu, Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan,  AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Cüneyt İleri, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Av. Alaaddin Güncer,  MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksakal, Prof. Kenan Mortan,  İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Oda Başkanları katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Lüleburgaz Belediyesi ile ilgili görsel bir sunum yapan Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Çetinçivi yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz’da demokrasinin Türkiye ortalamasından daha yüksek olduğunu belirterek; “ Türkiye’de 3 büyük partinin genel başkanları birbirlerini yerken Lüleburgaz’da 3 büyük partinin ilçe başkanları aynı masada oturarak birbirlerine espri yapıyor.” Dedi.

Halebak; “Lüleburgaz Belediyesi olarak 2002 yılından beri Stratejik Planlar öncülüğünde çalışıyoruz, şimdi 2017-2021 Stratejik Planı’nı hazırlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz’da güvenliği çok iyi bir şekilde sağlayan güvenlik güçlerine de teşekkür etti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın ardından söz alan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’da yaptığı konuşmada; “Hiç kimse kendi yaşam biçimini bir başkasına dayatmadığı  sürece sıkıntı olmaz. Lüleburgaz bu anlamda farklı bir şehir.  Demokrasiyi özümsemiş” dedi.

Gecede bir konuşma yapan Kenan Mortan’da Lüleburgaz’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gece saat 22.30’da sona erdi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.