Ekosistem Eğitim Programı verildi

TURMEPA Deniz Temiz Derneği’nce 22 Ekim Perşembe günü Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda öğretmenlere yönelik bir eğitim programı düzenlendi.
Ekosistem Eğitim Programı verildi

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yücel Bilgiç ile Lüleburgaz’da görev yapan Coğrafya, Biyoloji, Hayat Bilgisi ve Fen Bilgisi öğretmenleri, Hakan Dedeoğlu ve az sayıda Lüleburgazlı çevrecinin katıldığı eğitim seminerinde Karadeniz Havzalarının Bütünleşik Arazi Yönetimi Modeli Projesi kapsamında hazırlanan coğrafi bilgi sistemi Belgin Ergül tarafından anlatıldı. Ekosistemi korumak için yapılması gerekenler aktarıldı.

Eğitim programında Ergene, Ukrayna, Gürcistan ve Bulgaristan’daki havzaların esas alınıp Bölgeye özel ortaöğretim, lise ve yetişkinler için eğitim programı hazırlandığı belirtildi.

Ergül “Ergene Havzası içinde yaşayan her bireyin içinde bulunduğu ekosistemin bir parçasıdır. Çok küçük davranış değişiklikleri bile ekosistemin korunmasında büyük önem taşır. Ekosisteme yönelik tehditlerin azaltılması mücadelesi ile Ergene Havzası daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşabilir. Bunun için su ve elektrik tüketimi azaltılmalıdır. Kimyasal atıklar geri dönüşüme kazandırılmalı, güneş, rüzgâr ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji türleri kullanılarak enerji tasarrufu sağlanmalı, ulaşımda bisiklet ve toplu taşıma araçları tercih edilerek karbon salınımı azaltılmalıdır. Kızartma yağları lavabolara dökülmemeli ve geri dönüşüme kazandırılmalı, nehir, dere, göl ve deniz kenarlarında atıklar en yakın çöp kutularına atılmalıdır” dedi.

 

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:15 tarihinde yazdırılmıştır.