Lüleburgaz hayvan bakımevine kavuşuyor

Lüleburgaz Belediyesince gerçekleştirilen 2015 yılsonu değerlendirme toplantısında Veteriner Hekim Metin Şenpınar yaptığı sunumda 418 adet hayvanın tedavisinin yapıldığını, 190 hayvana kuduz aşısı, 22 hayvana karma aşı yapılıp 10 hayvanın da sahiplendirildiğini söyledi.
Lüleburgaz hayvan bakımevine kavuşuyor

Şenpınar “İlçemiz sınırları içinde Sivrisinek ve karasinek yönünden riskli alanların araştırılması, takibi ve periyodik olarak ilaçlanması çalışmalarını yaptık. Belediye sınırları içinde salgın ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele amacı ile, tedbir olarak 55 adet kamu binası virüs ve bakterilere karşı dezenfekte edildi. Salgın Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu kapsamında, Geçici hayvan bakımevi çalışmalarımızı sürdürdük. Geçici Hayvan Bakımevinde, günlük ortalama 50 adet sahipsiz hayvana yıl boyunca bakım, besleme, tedavi ve dezenfeksiyon hizmeti verildi. Hayvan Bakımevinde kısırlaştırma, mikroçip numaraları, kuduz aşıları, küpe numaraları vb. çalışmalarımızı sürdürdük. 418 adet hayvanımızın tedavisini yaptık. Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verdik. Kuduz aşısı yapılan hayvan sayısı190, karma aşı yapılan hayvan sayısı 22, kayıt altına alınan sahipli hayvan sayısı13, ısırılma olay takibi103, sahiplendirilen hayvan sayısı ise 10  olarak gerçekleşirken Kurban bayramında 248 hayvan kesildi” dedi.

 

Şenpınar “Yasal Mevzuat gereği, Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine getirilen sahipsiz hayvanlar burada kısırlaştırılmakta, aşılanmaları ve gerekli tıbbi bakımları ve tedavileri yapıldıktan sonra işaretlenerek sahiplendirilmekte veya alındığı ortama geri bırakılmaktadır. Onlar sokaklarda, onlar için kapınızın önünde 1 kap su 1 kap yemek bulundurabilirsininiz” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinin yakın zamanda yeni yerinde hizmet vereceğini de belirten Şenpınar bakımevinin teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi.

 

Hayvan Bakımevi’nin özellikleri;Sağlık Hizmetleri Ve Yiyecek Hazırlama Bölümü: 140 m2

Operasyon odası, Muayene odası, Veteriner hekim odası, Personel odası, Depo, Mutfak,

Hayvan bakım bölümleri : (60 ayrı odalı bölüm – toplam 300 m2 kapalı alan alttan ısıtmalı(doğal gaz)– 210 m2 açık alan(çit ile çevrili üstü açık ), Yavrulu anne bölümü: (5 ayrı bölüm-toplam 100 m2 kapalı alan alttan ısıtmalı(doğal gaz)-toplam 80 m2 çit ile çevrili üstü açık alan), Açık gezinti alanı:  (5 ayrı bölüm çit ile çevrili 1250 m2 açık alan- 255 m2 üstü kapalı alan), Ahşap Kulübeler 30 Adet( Açık Gezinti alanına), Çocuk Oyun Alanı:  200 m2

 

Gökhan KAN

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.