Belediyeden don uyarısı

Lüleburgaz Belediyesi resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile aboneler su sayaçlarının donma riskine karşı önlem almaya çağırıldı.
Belediyeden don uyarısı

Yapılan duyuruda “Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının don tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı, açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerekmektedir” denildi.

Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemi vurgulanırken buz tutmuş su sayacının herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması gerektiği, aksi takdirde ısı farkının sayacın patlamasına neden olabileceği belirtildi.

Alınacak önlemler içerisinde özellikle geceleri don olayı yaşanacağı için Sayaçların kumaş kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerektiği, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması, muhafaza sandığı içerisine gübre ve benzerleri şeylerin konulmaması gerektiği belirtilerek “Çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, vatandaşlarımızın işletmemize bilgi vermesi gerekiyor” denildi.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.