CHP İlçe Başkanı ÖzgürKaya; “Amaç Ergene’yi temizlemek değil Meriç Nehri’nin kumlarını çalmak”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı, dün 12.30-15.45 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.
CHP İlçe Başkanı ÖzgürKaya;  “Amaç Ergene’yi temizlemek değil Meriç Nehri’nin kumlarını çalmak”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ile Başkan Yardımcıları Burhan Keskinoğlu ve Talat Aydın’ın yönettiği toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 23 ve 24. Dönem Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile birlikte yaklaşık 100 partili katıldı.

Toplantı Adalet  ve Demokrasi Şehitleri Haftası nedeniyle Demokrasi Şehitleri için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

24 Ocak  1993 tarihinde bombalı saldırı ile hayatını kaybeden Uğur Mumcu, 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan, 24 Ocak 2007 yılında hayatını kaybeden Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Adalet  ve Demokrasi Haftası’nın kutlandığı tarihlerde hayatını kaybeden Demokrasi Şehitleri ve TBMM’nin renkli yüzü Kamer Genç, slayt gösterisi ile anıldı.

Slayt gösterisinin ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Talat Aydın’ın hazırladığı Doğalgaz Sunumu yapıldı.

Doğalgazla ilgili önce genel bilgiler veren Talat Aydın; “Ülkelerle yaptığımız anlaşmalar gereği doğalgazı ucuz almak için kullanacağımızdan fazla doğalgaz alıyoruz. Ancak bunları saklamak için sadece Silivri’de bir depolama tesisimiz var. Burada da ancak ülkemizin bir aylık doğalgazını rezerve edebiliyoruz.  Bu nedenle fazladan aldığımız doğalgaz imha ediliyor.  Devletimizin bir an önce en az bir yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek doğalgaz depolama tesisini ülkemize kazandırması gerekir.” Dedi

Doğalgazla ilgili genel sunumun ardından yerel bir sunum yapan Talat Aydın, “Gelelim asıl konumuza hepimizin bildiği gibi Trakya’ya gaz dağıtım arzını yapan şirket Zorlu Enerji grubuna bağlı olan GAZDAŞ’ tır. Zorlu grubu 23.06.2005 tarihinde 2,5 milyon tl vererek kazandığı Edirne-Trakya-Kırklareli doğalgazdağıtım ihalesi gereği bölgede, ilk sekiz (8)yıl sıfır karla gaz satacak, hiçbir bağlantı bedeli almadan, sayaçları bile ücretsiz takarak hizmet vermek şartı ile ihaleyi almıştır.Bu doğrultuda GAZDAŞ halka abonelik bedeli ödememeleri için ön başvuru imkanı açtı ve gaz kullanacaklarını temin eden insanlar o uzun kuyruklara girip bedel ödememek için ön başvurularını yaptılar. Fakat ilerleyen dönemde GAZDAŞ bin bir sıkıntıyla kuyruğa girip bedel ödememek için ön başvurusunu yapan insanlardan apartman karar defterlerine doğalgaza geçeceklerinin kararını almadıkları gerekçesiyle haksızlık yaparak halktan bu parayı aldı. Sonra ilerleyen süreçte yapılan şikayetler doğrultusunda GAZDAŞ haksız olarak aldığı bu parayı geri iade etmeye başladı fakat hala ön başvuru yaptıkları halde para ödeyip iade işleminden haberi olmayan insanlar var.Şuanda da karşılaştığımız durum normalde aralık ayının sonunda kesilmesi gereken faturaların yıl sonu olması gerekçesiyle ocak ayı içerisinde kesilmesi bu durumda da insanlara takribi 35 günlük fatura gelmesi ve faturalarda metreküp başına hesap yapıldığında 2 ila 5 kuruş arasında bir fiyat farkı olması. GAZDAŞ’ tan bu konuda açıklama bekliyoruz. Faturalarda yeni yılla birlikte bir zam uygulandı mı? Eğer böyle bir zam var ise neden 2015 aralık ayı bu tarifeye alındı?Aslında bir faturanın 35 günlük kesilmesi bile yanlış bir uygulamadır. Yapılan bu haksızlık halkı mağdur etmiştir. İnsanların faturalarında yapılan bu kuruş farkı Trakya genelindeki abonelerin tamamına göre hesaplanacak olursa bize küçük gibi gelen kuruşlar milyonlara dönüşüyor. Yapılan bu haksızlıklar karşısında açıklama bekliyoruz" dedi. 

Talat Aydın’ın konuşmasının ardından ziyaret randevusu olan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile CHP 23. Ve 24. Dönem Milletvekili Turgut Dibek birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından tekrar söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; Gündeme getirdiğimiz su sorunu milletvekilimiz tarafından TBMM’ye iletildi. Hemen ardından da AKP’nin  Su Bakanı 23 Ocak 2016 Cuma günün Trakya’da Ergene Havzası Su toplantısı yapıyor. Ama nerede suyun öte tarafında. İstanbul-Üsküdar’da toplantı yapıyor. Yaptığı toplantıda da Ergene Havzası’nın temizleme kararı alıyorlar. Ancak 2007 yılında Su Bakanı olan bu kişi o güne kadar basına 35 tane açıklama yapıyor. Bu açıklamalar Ergene Nehri’nin temizlenmesi için 10 milyon TL para ayrıldığı yönünde ancak bugüne kadar pek icraat olmuyor. Ancak esas konuyu, esas niyetini  2015 yılında Edirne’de yaptığı toplantıda ağzından kaçırıyor.  Diyor ki Meriç Nehri’nin kumu çok kaliteli bunun temizlenerek İstanbul’a aktarılmasını sağlayacağız. Ayırdıkları para da Ergene’nin temizlenmesi için değil Meriç Nehri’nin kumunun temizlenmesi için yandaşlar daha temiz kum sağlamak için. Edine İl Genel Meclisi’ne gelen parayı bu kumu temizlemek ve İstanbul’a aktarmak için kullanacaklar. Bunun karşılığında Edirne’ye bir para ödenecek mi belli değil, Meriç’in kumu da bizim Istrancalar’ın suyu gibi olacak. İstanbul’a peşkeş çekilecek” dedi. Özgür Kaya konuşmasının yaparken de Orman ve Su Bakanı’nın 9 yıldan beri gazetelere verdiği demeçleri gösterdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’da tekrar söz alarak, Kırklareli genelinde toplanan buğdayların vahşi depolama sistemi ile depolandığı için büyük fire verdiğini bunu TBMM’ye taşıdığını söyledi.

Dolaylı vergiye de örnek veren Vecdi Gündoğdu; “Tekirdağ’da ve Kırklareli’nde Tekel’in rakı fabrikaları var. Bunlar yurt dışında ihraç ediyorlar. Örneği Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen rakıdan Bulgaristan vergisini alıyor, ana bayii karını alıyor, sonra perakendeci karını alıyor, sonra Bulgaristan hükümeti yüzde 20 KDV’sini alıyor. Bizim rakı 35 TL’ye satılıyor. Aynı rakı Türkiye’de 70 TL’ye satılıyor. Aradaki fark da dolaylı vergidir. Özel Tüketim Vergisi’dir. Bu vergileri bizler boşa ödüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda söz alan Erdal Pehlivan ise Ocak ayında gelen TREPAŞ tarafından kesilen elektrik faturalarına değindi. Erdal Pehlivan,  175 TL’lik elektrik kullanımına 250 TL fatura geldi.  Araştırdık. Eskiden faturada açıklanan Kayıp Kaçak Bedeli ve taşeron firma ücretlerinin hepsi Elektrik Dağıtım Bedeli olarak gösteriliyor. Bu bir soygundur. Bunun önüne geçilmesi gerekir” dedi.

Erdal Pehlivan’ın konuşmasının ardından partiye yeni üye olan Burcu Şerbetci’ye üyeli rozeti takıldı. Rozet takımının ardından toplantıyı kapatan  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Usta hırsıza kilit dayanmıyor. Görüyorsunuz. Her çeşit vergi ile halkı soyuyor. Biz en iyisi hırsızdan kurtulalım” dedi.

Parti üyeleri toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek İlçe Başkanı Özgür Kaya’yı tebrik etti.

 

Ertan BAYER  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.