"Sevgi İzi" Lüleburgaz'da

ATV kanalında program sunan Müge Anlı’nın Türkiye genelinde başlattığı bir proje “Sevgi İzi” Lüleburgaz’da da emekli bir ev hanımı olan Sabire Yılmaz tarafından hayata geçirildi.

Lüleburgaz’da sevgi izi ve yanında olan ilk destekçileri İnci Dalca, Pınar Çıdar, Buse Güler ile birlikte engelli ve Alzheimer yakınları bulunan ailelere ulaşmak için çalışma başlattılar. Sevgi İzi ile artık yakınlarımız kaybolsalar bile çok kısa sürede bulunacaklar.

www.benibuldular.com adresinden “sevgi  izi kayıt formu” doldurularak, sistemin verdiği numara, kişinin sol bileğine dövme tekniği ile işleniyor ve bu kişi kaybolduğu zaman, onu kim bulursa polise başvuruyor ve kişinin yakınları, ev adresi, telefon numarası gibi kişisel bilgileri bulan polis, kişinin yakınlarına en kısa sürede ulaşabiliyor.
Siz de Alzheimer ve demans, otistik, kaybolma olasılığı olan yakınlarınıza “Sevgi İzi” yaptırarak, onları hayata çok daha güvenli bir şekilde bağlayabilirsiniz.
Bu projeye Lüleburgaz’ın da katılması için yapılan girişimler sonucunda Lüleburgaz genelinde çeşitli dernekler ve kurumlar ile görüşülerek gerekli destekler alınmıştır.
Yapılacak olan çalışmalar Lüleburgaz halkına sözlü - yazılı basın ve internet yoluyla duyurulacaktır.

Kaybolma olasılığı olan tanıdıklarınıza, yakınlarınıza yapılacak olan sevgi izi, sevdiklerinizi korumak için çok güzel bir proje; bir kişiyi bile haberdar etmek mutluluktur, nerede engelli görsek yakasına yapışalım, bilgilendirelim. İsterse yaptırmasın ama bilgisi olsun.

Gökhan KAN

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.