Kırklareli’nin önünü açılmalı

Lüleburgaz Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir İktisat Kongresi’nin yıl dönümü sebebiyle bölgesel kalkınmaya çözüm üretebilmek için bir toplantı gerçekleştirdi.
Kırklareli’nin önünü açılmalı

 Çarşamba akşamı saat 19:00’da Tepe Restaurant’ta  gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve sendikalar katıldı. Toplantı, Cumhuriyet Halk Partisi Bilişim ve Teknoloji Sorumlusu Talat Aydın, 17 Şubat İzmir İktisat Kongresi'nde alınan kararları aktardıktan sonra ülkemiz ve bölgemiz özelinde tespit ettiği sorunları  paylaştı. Aydın, bir gecede 17 bin köyün mahalle yapıldığına değinerek "Mahelle olmak gelişmişlik değil gerilemektir. Asıl gelişmesi gereken köylerdir' derken tarım ürünlerinin genişletilmesi, geliştirilmesi ve endüstrileşmesi gerektiği belirtti. Yerli tohumun önemine işaret eden Aydın, üretici ve üniversitelerin birlikte çalışması gerektiğini ifade etti. Aydın; kaliteli süt üretimi, hayvancılık, kooperatifçilik, destek ve teşvikler ve markalaşma konularının da önemine değindi. 


‘BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN KAYBETTİĞİ ÜLKEDE ONLARIN DA ÇOCUKLARI KAZANAMAZ!’

Ardından açılış konuşması yapan Lüleburgaz Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Özgür Kaya; "Bu akşam sadece kalkınmayı konuşalım. Lüleburgaz’ı daha ileriye nasıl götürürüz onu konuşalım. Ama siyasetçiler buna inanmıyor ve izin vermiyor." dedi.

Toplantıya; 90’a yakın başkanı davet ettikleri belirten Kaya, "Son güne kadar burada olacaklarını belirttiler ona göre hazırlıklar yapıldı. Son gün Cumhurbaşkanı’nın yurtdışına yapacağı geziden dolayı katılamayacaklarını belirttiler. 19 bankadan sadece Şeker Bank geldi. Diğerleri başımıza bir şey gelir diye katılmadılar. Sendikalardan DİSK  ve Eğitim-Sen’den başka büyük sendikalar, Lüleburgaz bizden sorulur diyen trilyonlardan bahsedenler bazı siyasetçilerin yönlendirmesiyle katılmadılar. Lüleburgaz kalkınacaksa  bunun altında imzası olması gereken Lüleburgaz Belediyesi meclis üyeleri de davetliydi ama gördüğüm kadarıyla hiç biri gelmedi. Yine 20’de 20 gelmemeyi başardılar.  Aslında buraya katılmayanların vazgeçtikleri Cumhuriyet Halk Partisi yemeği değil Cumhuriyettir, Atatürktür!
Biz ne pahasına olursa olsun davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Lüleburgaz’ın esnafından,işçisinden ve çiftçisinden para kazananların Lüleburgaz’ın geleceği konuşulduğunda bana ne deyip kenara çekildiklerini üzüntüyle izliyorum. Burası Cumhuriyet Halk Partisi toplantısı olabilir ama burada bizim konuşmak istediğimiz Trakya nasıl daha zengin olur, çocuklarımızı nasıl feraha ulaştıra biliriz? Bunu konuşmak istiyoruz. Bizim çocuklarımızın kaybettiği ülkede onların da çocukları kazanamaz! Komşunuz açken siz tok yatacaksınız sonra Ramazan ayında iki iftar sofrası ile durumu kurtaracaksınız bu mümkün değil.’ dedi.

‘SON TREN SEFERİ DE İPTAL EDİLDİ, ARTIK TRAKYA’DA TRENLER ÇALIŞMAYACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha Cumhuriyet kurulmadan, ekonominin ne kadar önemli olduğunu görerek İzmir Milli İktisat Kongresini topladığını belirten Kaya; ‘Ülkenin yüz yıllık geleceği ekonominin tüm taraflarla konuşulmuştu. Yeni Sanayi başkanımızla görüştüğümüzde, bizim her zaman orta kademe elemana ihtiyacımız var, onun için de teknik liseler kurmamız lazım ve ustalar yetiştirmemiz lazım, der. Peki AKP’nin meslek liselerinden anladığı ne? İmam Hatipler kurmak. Bütün meslek liselerini İmam Hatiplere çevirdiler. 'Devlet Demir Yolları mutlaka kamulaştırılmalı ve yaygınlaştırmalı' dedik. Ne yazık ki bugün Trakya’da son sefer de iptal edildi, artık demir yolları Trakyada çalışmayacak. İzmir İktisat Kongresi’nde tohumun geliştirilmesi ve yerlileştirilmesi hedefleniyordu. Şimdi ise İsrail tohum vermezse Trakya’da hiç çicek açmayacak. AKP’nin bütün bu yaptıkları İzmir İktisat kongresinde alınan kararların tam tersi. Onun için biz AKP’ye karşı-devrimcidir diyoruz. Biz bu vatanda kiracı haline geldik. AKP dedi ki 'Tarımı Avrupa standartlarına çıkaracağım. Köylü nüfusunu yüzde yirmi beşin altına düşürerek. ' Düşürdü, ama üretmemeye rağmen düşürdü. Avrupa Birliği’ne verilen sözler tutulsun diye köylüyü mahvettiler. Şimdi köylünün boşalttığı yerleri kendi yandaşlarına peşkeş çektiriyorlar. Türkiye’nin en büyük toprak talanı Trakya’da yaşanıyor. Hacizle toprak alan bankalar ne hikmetse bu toplantıda yok. Trakya toprağının yüzde 40’ı el değiştirdi. Trakya köylüsü kendi toprağında kiracı olarak yaşıyor. Bunun tek kurtuluşu sizler gibi onuru ile yaşayan ve vatanını hiç bir şeye değişmeyip buraya gelme zahmetinde bulunanlardır’ açıklamasında bulundu.


‘HER YERDE SINIR TİCARETİ VAR, BİZDE NEDEN YOK’

Kaya; ‘AKP köylüye, çifçiye, işçiye düşman ama Trakya’ya bir başka düşman. Trakya kendine oy vermedi diye Trakya’yı açlığa yoksulluğa sürüklüyor. Bütün sınırlarda serbest sınır ticareti uygulanırken, serbest sınır ticareti sadece Kırklareli’nde yapılmıyor. Türkiye’de 97 sınır kapısı ve 270 gümrük varken, Biz bir sınır iliyiz, sadece bir sınır kapısı ve 6 ay önce açılan bir gümrüğümüz var.Hızlı tren getirecez, havalanı yapacaz diyen ikitdara söylüyorum siz önce duvarları kaldırın, bize sınır ticareti hakkı sağlayın. İstanbul’a yakınız diye teşvikte alamıyoruz. Türkiye’de en düşük ilçelere sahibiz. Biz Avrupa’nın kenarındayız ama yokluğa mahkum ediliyoruz. Bu zihniyetin uzantısı Trakya’da yoksulluğu daha da arttırmak isteyenlerdir. Artvin’e Şırnak’a ne hak veriliyorsa biz de onu istiyoruz. Bir kuruş fazla istemiyoruz. Para da istemiyoruz imkan istiyoruz. Serbest sınır ticareti bakanlar kurulunun vereceği karardır. Bunun için Anayasa değiştirmeye gerek yoktur. Yapacakları şey 'Kırklareli sınır ticaret yapabilir' diyecekler. Kırklareli’nde bir tane sınır kapısı var. Kapattığınız sınır kapısını açıp yeni yerini ihya edeceksiniz. Açılınca sadece Şırnak’ta verdiğiniz gibi hane başına 50 bin dolar vereceksiniz. Diğer sınır ticareti yapanlar kadar kazanırsak biz o kadar parayla ne yapacağımızı bilemeyiz zaten. Türkiye’nin sınır ticaretinden kazandığı 3 milyar dolar; Kırklareli’nin kazancı sıfır. Bize bunu vermiyorlar. Biz burada Trakya’nın geleceğini konuşuyoruz onlar AKP’den korktuklarından buraya gelmiyorlar. Onlar asalak düzene alıştılar. Biz üretken bir ekonomiden bahsediyoruz. Birlikte paylaştığımız bir Trakya’dan bahsediyoruz. AKP’nin bunları anlama ihtimali yok. Gelin el ele omuz omuza Kırklareli için bişeyler yapalım. Herkesin hakkı neyse bizede verilsin diyelim. Gelin Kırklareli’nin önünü açalım önümüzdeki, arkamızdaki görünmez duvarları kaldıralım’  diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Lüleburgaz Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Özgür Kaya: "Biz üretken bir ekonomiden bahsediyoruz. Birlikte paylaştığımız zenginlikten bahsediyoruz. AKP’nin bunları anlama ihtimali yok. İktidara geldiklerinde Türkiye Dünyanın 16. Büyük ekonomisi idi, şimdi 17. Sıraya düştü. Peki bu büyük binalar ve bukadar zengin nerden çıktı? Yaptıkları işçiden çalmak, köylüden çalmak, komşularından çalmaktır. Ekmeği büyütmediler Büyük dilimleri kendilerine ve yandaşlarına aldılar. Biz CHP olarak diyoruz ki, Gelin el ele omuz omuza Kırklareli için bişeyler yapalım. Herkesin hakkı neyse bize de verilsin diyelim. Gelin Kırklareli’nin önünü açalım önümüzdeki arkamızdaki görünmez duvarları kaldıralım’ dedi.

 

Haber Merkezi 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.