Ödüllü Çamlıca artık Lüleburgaz’da

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde 2011 yılında ilk ürünü olan Chamlıja Şarapları’nı piyasaya sunan Çamlıca ailesi 2013 yılında Büyükkarıştıran’da ilk satış ofisini açmıştı.
Ödüllü Çamlıca artık Lüleburgaz’da

Chamlija’nın Lüleburgaz’da ki satış ofisi de 3 Mart 2013 tarihinde Yılmaz Mahallesi Orhan Özcanlar Sokak No/8 Lüleburgaz adresinde açtı.

Satış Ofisi ile ilgili olarak bilgi aldığımız Chamlıja  Şarapları Bölge Satış Sorumlusu Arzu Çamlıca; “Çamlıca ailesi, Lüleburgaz’ın Büyükkarıştıran kasabasında 1936 yılından beri çiftçilik ile uğraşan bir ailedir. Ailenin ilk nesli 1936 yılında Bulgaristan’ın Razgrad vilayetinin Kubadın kasabasından Türkiye’ye göç etmiştir. Kubadın’ın ismi Bulgar hükümeti tarafından Loznitsa olarak değiştirilmiştir. Yeni isim, filoksera sonrası Bulgaristan’da ilk yetiştirilen Amerikan anacı asmalarının Kubadın’da yetiştirilmesine istinaden verilmiştir. Anlamı 'Bağlık yer'dir.
Üçüncü kuşaktan Mustafa Çamlıca bir ‘fine wine’ şarap yatırımcısıdır ve bu girişimin arkasındaki isimdir. Şirket ismi, Mustafa Çamlıca’nın kızı ve aynı zamanda tüm etiketlerin yaratıcısı İrem Çamlıca’dan gelmektedir. Şirket merkezi, Büyükkarıştıran’dadır. 2006 yılından 2012 yılına kadar kendi üzümlerimizi ektik. 2011 yılında ilk ürünümüzü piyasaya çıkardık. Şu an Kırklareli sınırları için de toplam 9 köyde  bin dönüm arazi üzerinde üzümlerimiz ekiliyor. 2012-2013-2014 yılında Bulgaristan’ın Sofya Kenti’nde düzenlenen en iyi şarap markalarında 3 kez üst üste altın madalya aldık. Şu an 5 ülkeye ihracat yapıyoruz.  Lüleburgaz’ın dışında da Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Pınarhisar ve Hayrabolu’da satış bayiiniz olmak istiyoruz diyerek bizlere teklifte bulunanların tekliflerini değerlendiriyoruz.  Hedefimiz Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran markasını dünyaya tanıtmak. “ dedi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.