“Juniors” kreş şubesiyle resmi anlamda ilgimiz kalmamıştır

Lüleburgaz’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi bir eğitim kurumu olan Boğaziçi Çocuk Akademisi, kreş şubesi olan “Boğaziçi Çocuk Akademisi Juniors” ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.
“Juniors” kreş şubesiyle resmi anlamda ilgimiz kalmamıştır

Yapılan açıklamada, Boğaziçi Çocuk Akademisi “Juniors” isimli kreş şubesi ile resmi anlamda herhangi bir ilgilerinin kalmayarak isim hakkının kurumdan geri çekildiği, Boğaziçi Çocuk Akademisi’nin var olan eğitimi programı ve kadrosu ile eğitim hayatına devam ettiği belirtildi.

Kurum Tarafından Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Boğaziçi Çocuk Akademisi Lüleburgaz’da “Okul Öncesi Eğitimi” Kavramına Bakışa Yön Vermeyi Henüz 1. Yılını Doldurmadan Başarabilmiş Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Bir Okul Öncesi Eğitim Kurumudur. Çocuğu Bir Birey Olarak Merkeze Alan, Bilimsel Bilgiyi Ön Plana Çıkaran, Yaratıcılığı Destekleyen Yapılandırmacı Eğitim Yaklaşımı İle Boğaziçi Çocuk Akademisi Lüleburgaz’da Henüz Yolun Başında İken Kendini Kanıtlayabilmiş ve Sınırlı Sayıdaki Kontenjanını Kısa Sürede Doldurmayı Başarabilmiştir. Hal Böyle İken, Mevcut Binamızın Fiziksel Olarak Beklentimizin de Üzerinde Olan Yoğun Talebi Karşılayamaması Nedeni İle 3 Yaşın Altındaki Öğrencilerimiz İçin Kurumumuzun İsim Hakkı Verilmek Sureti İle İkinci Şubemizin (Kreş Şubemiz) Açılma Gereği Doğmuştur. Lüleburgaz Yıldız Camii Karşısındaki Kuruma “Boğaziçi Çocuk Akademisi Juniors” İsmi Adı Altında Kreş Şubesi Açılmıştır. Ancak Bahsi Geçen Şubenin Kurum Kimliğimiz, Eğitim Felsefemiz, Vizyon ve Misyonumuz İle Hiç Bir Şekilde Örtüşmeyen Eğitim Programı, Çocuk Gelişimine Yaklaşımı, Günlük Rutin ve Uygulamalarından Dolayı Bahsi Geçen Kurumla Resmi Anlamda Tüm İlişkimizi Bitirme Kararı Aldık. Bu Sebeplerden Dolayı  “Boğaziçi Çocuk Akademisi Juniors” İsim Hakkı Kurumdan Tamamen Geri Çekilmiştir. Boğaziçi Çocuk Akademisi Halen Kurucu ve Sorumlu Müdürü Birce YORULMAZ EKMEKCİOĞLU Tarafından Yönetilmekte Olup, Var Olan Eğitim Programı ve Kadrosu İle Lüleburgaz’da Okul Öncesi Eğitimi’ne Işık Tuttuğu Bu Yolda Geleceğin Sökülemeyecek Fidanlarını Büyük Bir özveri ve İdeal İle Yetiştirmeye Devam Etmektedir “ dendi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.