Komşulardan proje buluşması

Bulgaristan Svilengrad’da AB IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hazırlanacak yeni projelerin ele alındığı toplantı Edirne, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz Belediyeleri’nin yanı sıra Yunanistan’dan da belediyelerin katılımıyla hafta başında gerçekleştirildi.
Komşulardan proje buluşması

.Svilengrad Belediyesi’nin ev sahipliğindeki toplantının açılış ve sunumunda sonra Avrupa Parlementosu Bölgesel İşbirliği Komite Başkanı Iskra Mihaylova’nın ve aynı komite üyesi Maria Syprki birer konuşma yaptı. Birinci oturumda Çevre ve Sular Bakan Yardımcısı Atanaska Nikolova ve Svilengrad Belediye Başkan Yardımcısı Maria Kostandinova, ikinci oturumda ise Bakanlar Kurulu Avrupa Fonları Bölümünden Malina Kurumova ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı’ndan Raina Popova sunumlarını paylaştı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen de toplantıda Svilengrad ve Uzunköprü Belediyeleri arasında yürütülen ‘Kadın Faaliyet Evi – Emekli Evi’ projelerini anlattı. Ardından Svilengrad Belediyesi’nden İvanka Dimitrova yapılması planlanan ‘Endüstriyel Bölge’ projesi ile ilgili bilgi verdi.

            Soru-cevap bölümünde AB IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde hazırlanacak yeni proje çağrıları ve konuları tartışılırken, özellikle Svilengrad, Orestiada ve Edirne, Uzunköprü Belediyelerince Meriç Nehri taşkınları önleme konusunda proje tasarıları ele alındı. Yapılan konuşmalarda konunun geri bırakılacak hiçbir yerinin kalmadığına dikkat çekildi.

            Toplantı sonucunda Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği (IPA) faaliyetlerinin kapsamında Bölgesel Kalkınmaya yönelik işbirliğinin önemi ve gereği vurgulanarak, ortak sorunların bu vasıta ile oluşturulacak AB fon ve bütçelerinden çözülebileceği belirtildi.

Toplantıya Edirne, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz Belediyeleri, Bulgaristan’dan Svilengrad, Ivaylovgrad, Sofya bölgesinden bir belediye ile Yunanistan’dan Orestiada, Dimetoka, Soflu, Drama Belediyeleri katıldı.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.