Ergene temizlenecek

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, yaptığı açıklamada; “Ergene sorunu 2002’de ortaya çıkmadı. 35 yıllık sorun. Ancak Ergene soruna bizden önce de kimse bizim kadar ciddi bakmadı” dedi.
Ergene temizlenecek

Ergene Nehri’nin temizlenmesinin AK Parti’nin çalışma programında olduğunu da belirten Tazner Koç; “1999-2002 yılları arasında günümüz CHP sinin abisi DSP’ nin Tekirdağ Milletvekili Fevzi Aytekin Çevre Bakanlığı yapmıştır. Bakanımız bu süre içerisinde Ergene’ nin kirliliği konusunda ne tür çalışmalar yapmıştır? Bunu 5.Ağustos.1999 tarihli Hürriyet Gazetesinden Yalçın Bayer’in köşesinden öğrenebiliriz. O tarihlerde TEMA Trakya Topraklarını Kurtarma Kampanyası yürütüyor. TEMA Ergene nehrinden 9 ayrı örnek alarak bunları Tekirdağ Ziraat Fakültesi Laboratuvarında analiz ettiriyor. Bu analizin sonucunda Ergene temiz çıkıyor ve bunu fakülte dekanı ve vali basın toplantısıyla yazılı ve sözlü olarak açıklıyorlar. Bunun üzerine TEMA gönüllüleri ‘’Böyle saçmalık olmaz. İnsan ve canlıların sağlığını tehdit eden gerçekler ortadayken bu analiz değerleri yanlıştır’’ diyerek TEMA Genel Merkezine müracaat ediyorlar. TEMA başkanı Hayrettin Karaca uzmanlarca noter huzurunda Ergene’den su alıp Yıldız Çevre Mühendisliği ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesine tahlil için gönderiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu rapor Ergene’nin kirliliğini ortaya koyuyor. Araştırmayı yapan Prof. Metin Bahtiyar ‘’Ergene temiz diyenler ya kör ya da burnu koku almıyor’’ diyerek Tekirdağ’da yapılan ilk araştırmanın sonuçlarının yanlışlığını vurguluyordu. Prof. Bahtiyarın araştırma sonuçlarını gönderdiği Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ise Tekirdağ Ziraat Fakültesine yaptırmış olduğu ve Ergenin temiz olduğuna dair raporu kabul ettiğini kamuoyuna duyuruyordu.

Trakya’nın ilk ve tek Çevre Bakanı olan DSP’li Fevzi Aytekin’in Ergene konusunda yapmış olduğu tek icraat budur. ANAP,DYP,SHP,CHP ve DSP li hükümetler döneminde kirletilerek bitirilme konumuna getirilmiş Ergene’yi , temizleme konusunda bu güne kadar ilk ve en büyük çalışmayı yapan AK Parti’dir. Bu konu ile yakından ilgilenen bakanımız Veysel Eroğlu 2016 yılına kadar AK Parti döneminde Ergene temizlenmesi için 132milyon 482bin Tl. harcama yapıldığını Belediyelerin atık sularının temizlenmesi, OSB müşterek arıtma tesisleri ve Deniz deşarj sistemleri için ise yaklaşık 750 milyon Tl. daha yatırım yapılacağını bildirmiştir.
2000’li yılların başında bu kadar parayı IMF den alabilmek için kapı kapı dolaşan, ABD başkanlarının karşısında el pençe divan duran ve ABD’den ithal bölge valisi Kemal Derviş’i ülkemizin ekonomisinin başına geçiren sol zihniyet AK Partinin bu gün yaptıklarının hayalini bile kuramaz.
Ergene’yi atık suları ile kirleten ve temizlenmesi için hiçbir çaba harcamayan CHP’li belediyeler ile CHP teşkilatlarının Ergene’nin temizlenmesi konusunda konuşmaları abestir. Yapılması gereken bu güne kadar tek ve en büyük Ergene kurtarma çalışması yapan Ak Parti’nin desteklenmesidir. Ergene ‘nin kirliliği konusunda en son eleştirilecek siyasi parti AK Partidir. Her ne kadar Ergene kıyısındaki CHP li Belediyeler destek olmasa da bu konuyu kendine en büyük görev edinen Bakanımız Veysel Eroğlu’nun çabaları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun destekleriyle Ergene temizlenecektir. Hemşerilerimin gönlü rahat olsun.” Dedi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.