“Bakanın Karısı” izleyenleri güldürdü

Lüleburgaz Belediyesi 2016 yılı etkinlikleri kapsamında Bulgaristan’ın Haskova iline bağlı Topolovgras Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Grubu önceki akşam Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde Srıp Yazar Branislav Nusiç’in yazdığı Bulgar Yönetmen Valço Yanev’in yönettiği “Bakanın Karısı “ isimli komedi oyununu sahneledi.
“Bakanın Karısı”  izleyenleri güldürdü

Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED)’in daveti ile Lüleburgaz’a gelen ekipte Silviya Demerdjieva,  Stamo Stamov,  Dımıtır Kumanov,  Tanya Stamova, Lyubov Uzunova,  Dani Brayanova,  Angel Stamov, Petko Brayanov,  Petko Yatakçıev,  İliya Devetciev rol aldı.

Oyun müziklerinde   Dımıtır Todorov,   Işık’ta Katerina Todorova,  Suflör olarak da Mariya Paskalova rol alırdı. Lüleburgaz’da sahnelenen oyunun afiş ve davetiye tasarımını Oya Bayer hazırlarken ekiple birlikte Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov’da Lüleburgaz’a geldi.  

1910’lu yıllarda Belgrad’da geçen hikayede beklenmedik bir şekilde Bakan olan Simon Popovich ile eşi Zhivka’nın hayatında birden bir olan değişiklikler komedi olarak anlatıldı.

Oyunu Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Kevser  Özkan, Rasim Arslan,  Lüleburgaz Belediyesi  Kültür  Müdürü  Reşide Candan,  Lüleburgaz İlçe  Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Lüleburgaz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Soner Polat, Lüleburgaz Öğretmenevi Müdürü Hayrettin Özsoy,  BAL GÖÇ Lüleburgaz Başkanı Veli Öner, Lüleburgaz Kent Konseyi Kültür Tarih ve Sanat Çalışma  Grubu Başkan Yardımcısı Sara Kaplan,  Cengiz Atlı, Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) Başkan Ertan Bayer ve Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Arslan, ATADER Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Altı  ile birlikte Lüleburgazlı sanatseverler izledi.

Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov yaptığı konuşmada; “Lüleburgaz’da sahne almamızı sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkan  Yardımcısı  Kevser Özkan da  ; “Dilinizi bilmesek de oyunculuk performansınız çok yüksek olduğu için oyunu anlamakta güçlük çekmedik. Oyunu izlerken eğlendik. Lüleburgaz’a gelip bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.

 

İpek KAYA 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.