Ayça Bölükbaşı’ndan resim sergisi

Lüleburgaz Kaymakamlığı’nda görevli polis memuru Çağlar Bölükbaşı’nın kızı Ayça Bölükbaşı ile kişisel resim sergisini okulunda açtı.
Ayça Bölükbaşı’ndan resim sergisi

19 Temmuz 2001 yılında Ayvalık’ta doğan Ayça Bölükbaşı ilköğrenimini ve ortaöğrenimini devlet okulunda tamladıktan sonra özel bir liseye başladı.

4 Ocak 2015 tarihinde fark edilen hastalığından dolayı 9 Şubat 2015 tarihinde İstanbul’da özel bir hastanede uzun süreli bir ameliyat geçirdi.

Küçüklüğünden beri resme ilgisi olan Ayça Bölükbaşı bu ameliyat sonucu evde dinlenme sürecinde kağıtları karalamaya başladı.

İnternet üzerinden takip ettiği bu iş üzerinde uzmanlaşmış biri ile iletişime geçti.  Bu kişiye kabataslak çizdiği bir resmini gönderdi.  Bu konuda yeteneği olduğu ve kendini geliştirmesi için   eğitim alması gerektiği şeklinde geri dönüş aldı. 

Bir süre evde kendi kendine çizimler yaptıktan sonra kendini geliştirmek özel bir resim dersine başladı.   1 yılı aşkın bir süreden beri ders alan ve derslere devam eden Ayça Bölükbaşı bu yeteneği öğrenildiğinde ise okulunda sergi açmaya karar verdi.

Ayça Bölükbaşı sergi açma kararını; “Her şeyin zamanı gelir sevince; isimlerin, imgelerin insanları.  Bir konuşmaya bırakır yerini sonra… Küçükken birden büyük çiçekler içimizde.  Karamalar yerini çizgiye,  çizgiler yerini sonsuzluğa bırakır.  İşte “Artık hazırım” dediğinde zamanın mekanın soğuk sularını biriktirdiği kabı devrilir üstümüze. Her resim bir insan hikayesini anlatmaktır…  Hangi boyut ? Geçmiş mi gelecek mi?  Bu sorunun tek bir yanıtı vardır… “ZAMANI GELDİ”

Ayça Bölükbaşı’nın önceki akşam Lüleburgaz Doğa Okulları’nda açtığı sergiyi anne-babası Gülcan-Çağlar Bölükbaşı da ziyaret ederek kızları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Armağan ERKAN     

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.