Süt Hijyeni Kursları tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında eğitim alanında yapılan protokol kapsamında Lüleburgaz’da gerçekleştirilen “Süt Hijyeni” eğitimleri sona erdi ve katılımcılara sertifikaları verildi.
Süt Hijyeni Kursları tamamlandı

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç ile Kırklareli İli Süt Üreticileri Birlik Başkanı Hüseyin Demircan, İlçe Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen mini törende Süt Hijyeni Eğitimlerini başarı ile tamamlayan katılımcılara belgelerini verip kutladılar.

Ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir ve kaliteli hayvansal ürünlere erişilebilirliğe katkı sağlamak üzere, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilerin öncelikle süt hijyeni eğitimi ve ihtiyaç duyulabilecek diğer konulardaki modüler eğitimler ile birlik personelinin tarımsal danışmanlık ve diğer konularda eğitilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan protokol uyarınca verilen eğitimlerde başarılı olan 22 kişi sertifikalarını aldı. Protokol kapsamında gerçekleştirilen kurslarda kursiyerlere süt hijyeni konularında toplamda 24 saat eğitim verildi.

Gökhan KAN

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:14 tarihinde yazdırılmıştır.