Kuru İğneleme MucizesiKas-iskelet sistemi ağrılarında popüler tedavi tekniklerinden biri olan kuru iğneleme, akupunktur iğnesi gibi ince iğneler kullanılarak, kas romatizması, bel ve boyun fıtığı, sırt ağrıları gibi kas spazmı ağrılarına uygulanan bir yöntemdir. Yöntem deneyimli fizik tedavi hekimlerince yapıldığında yüzde 90 oranında başarı sağlıyor.
Özel Esen Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selcen Güre Kuru iğneleme hakkında bilgiler verdi. Yöntemin akupunktur yöntemi ile aynı olmadığını söyleyen Güre Akupunkturda iğneler belirli bölgelere batırılır, kuru iğne tedavisi ise direk kas spazmlarının olduğu bölgelere uygulanır. Kuru iğneleme tedavisindeki amaç, kollajen lifler aracılığı ile sertleşmiş olan kasların içinde bulunan tetik noktaların gevşemesidir. Enjeksiyon tekniğini başarı ile uygulamak için tetik nokta lokalizasyonlarını iyi bilmek gerekir” diye konuştu.
Kuru iğne tedavisi, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir metotdur diyen Güre "İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden ‘kuru iğne’ olarak adlandırılır " dedi. Özel Esen Tıp Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Selcen Güre "İğne fobisi olan hastalara da uygulamak mümkün olmaktadır. Hasta iğneyi genellikle hissetmez. İğne, akupunkturdaki gibi uzun süre kalmaz, bazen birkaç saniye, bazen birkaç dakika sürer.
Bu metod genellikle bir kanamaya da sebep olmaz, dolayısıyla, kan görmekten ürken hastalar açısından da uygun bir yöntemdir. Hamilelere belli koşullarla uygulanabilir” diye vurguladı.
Uzman Dr. Selcen Güre " Kuru iğneleme” tedavisinin yapılışı hakkında şunları söyledi "Kuru iğne tedavisi, hastanın muayenesi yapılıp, tanısı konduktan sonra, belli seanslar halinde planlanır, tedavi boyunca o bölgeye ait faaliyetlerin azaltılması önerilir. Tedavinin süresi, yani seans sayısı, problemin bulunduğu bölgenin genişliğine, problemin ne kadar eski olduğuna, hastanın yaşına, başka rahatsızlıkların eşlik edip etmediğine göre değişiklik gösterir. Bazen tek bir seans yeterlidir. En sık 3-5 seans olarak planlanır. Nadir durumlarda 8-10 seansı bulabilir. Genellikle haftada 1-2 seans olarak uygulanır. Kuru İğne Tedavisi tek başına veya diğer tedavilerle kombine edilerek uygulanabilir. Hastanın muayenesi yapılıp, tomografi, MR vb incelenip,tanısı konduktan sonra, belli seanslar halinde planlanır.” Dedi..
Bu metod:
Boyun fıtığı
Bel fıtığı
Siyatik ağrı
Ankilozan Spondilit
Fibromyalji sendromu
Karpal tünel sendromu
Migren ve sinüzit
Gonartroz (Diz kireçlenmesi)
Menisküs patolojileri
Koksartroz (Kalça kireçlenmesi)
Kondromalazi patella (Diz kapağı altında kıkırdak aşınması – kireçlenme)
Omuz patolojileri (Omuz impingement sendromu, Omuz Periartriti, Rotator cuff sendromu – omuzda yırtık,donuk omuz)
ve tüm kas ağrılarında uygulanabilir.
Hamilelerde kullanımı..
Kuru iğne tedavisi (ims) gebelerde, uygulayıcı açısından bazı zorluklar olsa da uygun endikasyonda kullanılabilir ve sonuçlar oldukça başarılıdır.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 15 Ocak 2025, 19:09 tarihinde yazdırılmıştır. |