Türkiye Kulüpler Briç Şampiyonası başladı

Türkiye Briç Federasyonu ve Lüleburgaz Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Türkiye Kulüpler Briç Şampiyonası” başladı.
Türkiye Kulüpler Briç Şampiyonası başladı

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisinde (LYFA) gerçekleştirilecek şampiyona Trakya’da ve bir ilçede ilk olma özelliği taşırken, şampiyonada 64 takım toplam 550 sporcu mücadele edecek.

Dün, saat 12:00’de başlayan şampiyonanın açılış törenine Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Nevzat Aydoğdu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Rasim Arslan, Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Soner Polat, Tesisler Müdürü Samet Servet ve Türkiye’nin dört bir yerinden gelen 550 sporcu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Belediye Başkanı Emin Halebak’ın konuşması ile devam etti. Briç Şampiyonası’nda ev sahipliği yapacak oldukları için mutlu olduklarını söyleyen Halebak, tüm sporculara başarılar diledi.

Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Nevzat Aydoğdu’da Trakya’da ilk defa düzenlenen şampiyonunun herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye Kulüpler Briç Şampiyonası, Pazar günü kapanış töreni ile sona erecek.

Briç Nedir? 

Briç 52 kartlık iskambil kağıtlarıyla oynanan bir koz oyunudur. Turnuva briçi her elin herkes tarafından oynanmasını sağlayarak şans faktörünü çok aza indirdiğinden zeka ve yetenek oyunu olarak görülür. Diğer iskambil oyunlarından daha çok satranç ile karşılaştırılır.

4 kişi ile oynanır, herkese 13 kağıt dağıtılır, ortaklık (partner) oyunudur, karsınız da oturan kişi sizin ortağınızdır ve kağıtları dağıtan kişinin konuşmaya başlamasıyla oyun başlar. 

Konuşmaya deklarasyon deniyor, amaç ortakla beraber iki elin yapabileceği en iyi kontratı (ihale gibi düşünebilirsiniz) bulmak ve bunu oynamaktır. Deklarasyonu kazanan ortaklıktan sadece biri kontratı oynar, ortak olan diğer kişi ise elini yere açar ve oyuna müdahalesi söz konusu değildir elini yere açan kişi için dummy terimi kullanılır, yani kısaca 1 el açık 3 el kapalı olacak şekilde oynanır,oyunu oynayana deklaran denir.  Deklaranın amacı ortağıyla belirledikleri kontratı yapmaya çalışmaktır,rakip oyuncular ise deklarana oyunu yaptırmamaya çalışacaktır, deklaranın sağındaki ve solundaki kişilere defans oyuncuları denir.

Uğur PİRPOR

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.