Olmasaydın olmazdık ……

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da bugün anma etkinlikleri düzenlenecek.
Olmasaydın olmazdık ……

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı saat 08.30’da Eski Hükümet Konağı önünde öğrencilerin ve törene katılanların yerlerini alması ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma törenine ilçe merkezindeki okullar, müdür ve bir müdür yardımcısının sorumluluğunda 30’ar kişilik öğrenci grupları katılacak. Saat 09.00’da çelenklerin sunulması ile devam edecek törende Atatürk’ün yaşamını yitirdiği saat olan 09.05’te sirenlerle beraber saygı duruşu yapılacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Anma töreni programı saat 09.30’da Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam edecek.

Halk Eğitim Merkezi salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Muhaberat Üsteğmen Ensar Aşar, Atatürk’ün askeri yönünü anlatan bir konuşma yapacak.  ‘Mustafa Kemal Seslense’ adlı şiirin okunması, ‘Son Yolculuk’ adlı kısa belgeselin izlenmesi, ‘Bir Fırtına Tuttu Bizi’ isimli türkünün okunmasının ardından öğrencilere ödüllerinin verilecek.  ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ isimli Oratoryo’nun sunumu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde anılacak ve bıraktığı eserlere sahip çıkılacağı bir kez daha haykırılacak.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.