Hangi Öğretmenin günü kutlu olsun?

Eğitim Sen Lüleburgaz temsilciliği yayınladığı yazılı açıklama ile Öğretmenler Gününü buruk bir şekilde kutladı.
Hangi Öğretmenin günü kutlu olsun?

Açıklamada şunlara yer verildi;

HANGİ ÖĞRETMENİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN?

“Tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve yavru vatan KKTC de 24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı” diye başlayan, telefonlarımıza, rehberlerimizde kayıtlı olmayanlardan gelen,  iyi dilek ve temennilerle dolu mesajlarla süre, kasabamızın camiamızdaki yöneticilerinden gelen karanfillerle devam eden, öğretmenlik mesleğinin vefakarlık ve cefakarlıklarla dolu olduğundan bahseden güzeeel güzel konuşmaların yapılmasıyla sonlanan bir 24 Kasım Öğretmenler Günü daha geçirmekteyiz.

24 Kasım 1928 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini” kabul ettiği gündür. Ama 12 Eylül darbesinden sonra, öğretmenlerin örgütlü olduğu TÖB-DER’ i kapatan, binlerce öğretmeni işinden atıp öğrencilerinden ayıran 12 Eylül rejimi ve anlayışı, 24 Kasım tarihini 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlamaya başladı dalga geçer gibi.

Bu gün hangi öğretmenin öğretmenler günü kutlu olsun diye soruyoruz…

Cami avlusunda buğday bekleyen güvercine benzetilen atanamayan öğretmenin mi günü olsun bugün?

KPSS de yüksek puan alıp atanacağı kesin iken mülakatta (sözlüde) düşük puan verilerek atanmayan öğretmenin mi günü kutlu olsun bugün?

En temel demokratik hak olan sendikaya üye olduğu için, emeğinin karşılığını alabilmek ve meslek onurunu koruduğu için tepkisini dile getiren ve bunun için, meslekten atılan, açığa alınan, soruşturma geçiren, sürgün edilmekle tehdit edilen öğretmenin mi günü kutlu olsun bugün?

Ay sonuna kadar, tefeci faizlerini mumla aratan bankaların eksi bakiyelerine düşmemek için yaptığı hesaplarla, Dünya Bankası ve IMF ekonomistlerini bile hayrete düşüren öğretmenin mi günü kutlu olsun bugün?

Yüzde 83 ünün bankalara borcu olan ve yüzde 13,3 ününde icra takibi olan öğretmenin mi günü kutlu olsun bugün?

Diye soruyoruz…

Yapılan anketlerde, öğretmenlerin yüzde 50 sinin, “bu sözü söylersem acaba hakkımda soruşturma açılır mı?” diye düşündüğü ve kendini baskı altında hissettiği günümüzde 24 Kasım Öğretmenler günü kutlanmakta.  Eğitim – Sen olarak bizler, öğretmenlerin ekonomik ve özlük haklarını meslek onuruna yaraşır şekilde elde edeceği günlerin geleceğini, o zaman öğretmenler günü kutlamanın daha anlamlı olacağına inanıyoruz. 

Son olarak, Tüm dünya öğretmenleri ile birlikte 5 Ekimde Dünya Öğretmenler Gününü kutlayan Eğitim- Sen, öğrencilerin, çocukların “öğretmeniiiim ayşe benim ayağıma bastı” nidalarını sınıfta duymak istiyor. Tecavüze uğrayıpta nikah masalarındaki ayağa basılmalarını değil” denildi.

Haber Merkezi 

 

 

 

 

            

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.