5.kattan önce oğlunu sonra kendini attı

Lüleburgaz’da Özerler Mahallesi Çalıçeşme Sokak üzerinde bir evde çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve korku dola saatler yaşanmasına neden oldu.
5.kattan önce oğlunu sonra kendini attı

10 yaşında bir çocuk ve annesi balkondan, aşağıda bekleyenlerin üzerine atlayarak kurtuldu. Yangın yaklaşık 2 saat söndürülemedi.

Oğlunu kurtarmak için 5. kattan aşağıya attı

Lüleburgaz Çalıçeşme Sokak'taki bir apartmanın ikinci katındaki dairede yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede apartmanı sardı, yan binaya sıçradı. Apartman sakinleri tahliye edilirken, Zevcan Çavuşoğlu (39) ve oğlu Burak (10) ise beşinci kattaki evlerinde mahsur kaldı. Zevcan Çavuşoğlu, aşağı da bulanan vatandaşların üzerine önce çocuğunu sonra da kendisini attı. Acilen ambulansa bindirilen çocuğun durumunun iyi olduğu, tedbiren müşahede de tutulduğu, annenin ise vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

İtfaiye olay yerine ulaşmada zorluk çekti

İtfaiye aracı, yol kenarına park eden araçlar yüzünden yola girmekte zorlandı. Yangın çevre ilçe ve beldelerden gelen ekiplerin yardımıyla yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

itfaiyenin geç geldiği iddiasıyla belediyeye tepki gösterdiler

Çevrede bulunan vatandaşların zamanında müdahale yapılmadığı ve Lüleburgaz itfaiye aracının boş geldiği yönünde iddiaları oldu. İtfaiye aracının boş geldiğini belirten vatandaşlar belediye binasına yürüdü. Zabıta araçlarının aynaları ile belediye binasının camını kıran grup, bir süre sonra dağıldı.

 

Cüneyt Ünlüsoy

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 13:21 tarihinde yazdırılmıştır.