Lüleburgaz’dan Niğde’ye uzanan başarı öyküsü

Belediye’de makam koltuğu kırılınca plastik sandalyeyi makam koltuğu yapan ve ülke gündemine gelen belediye başkanının başarı hikâyesinin Lüleburgaz’a uzandığı ortaya çıktı.
Lüleburgaz’dan Niğde’ye uzanan başarı öyküsü

Pehlivanköy Çok Programlı Lisesinden mezun olan Hüseyin Çıkan uzun yıllar Lüleburgaz’da yaşadıktan sonra 2013 yılında TPAO’dan emekli oldu ve 2014 yılında memleketi Niğde İli Dündarlı Belediyesi’ne Belediye Başkanı seçildi.

Başarılı başkan geçtiğimiz günlerde makam koltuğu kırılınca “önemli olan koltuk değil, hizmet” dedi ve geçmiş dönemlerden 3,5 milyon TL’lik borcu olan belediyede 15 TL’lik plastik sandalyeyi makam koltuğu yaptı.

Başkan Çıkan “Bin TL verip de koltuk almanın etik olmadığını düşündüm. Bizler sorumlu insanlarız. Kasabamıza, halkımıza hizmet etmeye geldiğimiz için bu bin lirayı başka işler kullanabiliriz. En azından itfaiyemizin aylık yakıtını bu şekilde karşılarız diye düşündüm. Önemli olan koltuk değil, önemli olan hizmet, yani koltuğumuza oturabilmemiz için borcumuzun olmaması lazım. Ben plastik sandalyede de oturabilirim dedim ve böyle bir şeyi tercih ettim. Yani bin liralık sandalye yerine 15 liralık bir plastik sandalyeyi bu yüzden tercih ettim" diye konuştu.

Başkan Çıkan, "Çöp arabamız 93 model ekonomik ömrünü tamamladığı için sık sık arıza yapıyor. Bu arızaları da devamlı yaptırmak, belediyemizin bütçesi olmadığı için bize çok külfet getiriyor. Çok masraflı olduğu için kasabamızdaki çöplerimizi traktörümüzle topluyoruz. Tabi ki bizim için toplamak da çok zor oluyor. Bununla ilgili yardım istedik, fakat hiçbir yetkili bize destek olmadı" dedi.

 

Haber Merkezi

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 13:21 tarihinde yazdırılmıştır.