Liselilerden “Sessiz Çığlık” yürüyüşü

Lüleburgaz Lisesi öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engellilere destek olmak için 'Sessiz Çığlık' adı altında yürüyüş düzenledi.
Liselilerden “Sessiz Çığlık” yürüyüşü

Lüleburgaz Lisesi her yıl geleneksel olarak düzenledikleri “sessiz çığlık” yürüyüşü etkinliğinde engellilere farkındalık yarattı.

Sessiz çığlık etkinliği kapsamında 200 öğrenci, ellerinde açtıkları pankartlarla Lüleburgaz Lisesi’nden Kongre Meydanı’na yürüdü.

Lüleburgaz Lisesi Engeliler Danışma Kulübü Rehber öğretmeni ve Edebiyat Öğretmeni Gülşah Atay yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.  Atay “Her insan, engelli adayıdır. Sessiz Çığlık olarak adlandırdığımız yürüyüşü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yapıyoruz. Halkımızı engelli vatandaşlar konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi. 

Lüleburgaz Lisesi’nden hareket eden topluluk Kongre Meydanı’na gelerek farkındalık yaratmak amacıyla iki dakika boyunca alkış yaptı.

 

Uğur PİRPOR 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.