Amaç, yaşanabilir bir Lüleburgaz

Lüleburgaz Belediyesi kentlilik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla muhtarlar, oda başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte bir kahvaltı düzenledi.
Amaç, yaşanabilir bir Lüleburgaz
Gençlik Parkı’nda düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “Avrupa’ya baktığınızda bir takım maddi sıkıntılar var. Bir çok yerde çeşitli sorunlar var. Bunun ortasında kalan bir Türkiye var. Her gün şehit veriyoruz. Bu ülkeyi elbette kolay almadık, kanla canla aldık. Vatanımızı en iyi şekilde savunacağımızdan kaygımız yoktur. Arzumuz bu ülkede kardeşçe kol kola yaşayabileceğimiz bir ortam olmasıdır. Bizler barışın hakim olduğu günleri görmek istiyoruz. Doğal olarak çevremizde yaşananlar Lüleburgaz’ı da etkiliyor. Bizler güvenli bir ortamda yaşıyoruz. Ama bunu daha iyi hale getirebiliriz. Kentlilik bilincini geliştirmenin yollarını bulmalıyız. Sabah kalktığımızda komşumuza günaydın demiyoruz. Trafikte birbirimize saygımız yok” dedi.
Ardından kahvaltıya katılan mahalle muhtarları sorunlarını dile getirdi. Özellikle trafikte bir takım sorunlar yaşandığına vurgu çeken muhtarlar, çöp sorununun da çözülmesi için önce vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirttiler.
 
Burada yaşamanın bedeli vardır!
Ardından kahvaltıya katılan Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, kendisi hakkında çıkan spekülasyonlara cevap verdikten sonra, “Lüleburgaz’da yaşamanın bir bedeli vardır. Bende bu bedeli ödüyorum. Benim hakkımda bir çok şey söylediler. Bende görev sürem dolduğunda arabamın tozunu silip buradan gideceğim. İstasyon Caddesi’nde çöpleri gördüğümde utanıyorum. Bunu yapan vatandaşlardır. Belediyeye yapılanları haksızlık olarak görüyorum. Çocuklarımız bizler için önemlidir. Biz kaybedilmiş nesiliz” diye konuştu.
Aldemir, yasakların takip edilmesi gerektiğini ifade ederek, kameraların güvenliğin temel taşı olduğunu da vurgu çekti.
 
En huzurluyuz!
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş da, atanmışların yolcu olduğunu belirterek, “Ben teşkilatımla birlikte arkamda ne kadar kalıcı eser bırakırsam kendimi o kadar başarılı hissederim. 81 ilin arasında Kırklareli en huzurlu ildir. Devlet, problemleri çözmeye en huzurlu ilden başlamaz. O yüzden bizler çalışmalıyız. Devletimiz elbette buraya da kamera takacaktır ama bizim beklemememiz gerekir. Lüleburgaz halkı bana destek verdiği sürece ben hizmet etmeye devam edeceğim. Dertleri varsa makama gelmeyecekler. Emniyet müdürü onların yanına gidecek” diye konuştu.
Karakuş, uygulamalarının da aralıksız devam ettiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Ömer MUTLU
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:15 tarihinde yazdırılmıştır.