Lüleburgaz Belediyesinin 2016 yılı faaliyetleri

Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, 2016 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Lüleburgaz Belediyesinin 2016 yılı faaliyetleri

2016 Yılsonu Değerlendirme Toplantısında konuşan Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Çağrı Filiz, Lüleburgaz Belediyesinin 2016 yılında yaptığı çalışmalardan ve aldığı ödüllerden bahsetti.

Filiz, “2016 yılında Stratejik Yönetim ile işleyen kurum’un sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile kurumsal kapasiteyi arttırmaya yönelik faaliyetler düzenledik. 26-27 Mart 2016 tarihinde Bulgaristan’ın Slivengrad şehrinde sınır ötesi işbirliği ve Avrupa köprüleri programı kapsamında Belediye Başkanımız Emin Halebak ve Belediye Başkan Yardımcımız Rasim Aslan programa katılım sağladılar. 25-29 Haziran 2016 tarihleri arasında SODEM’in düzenlediği Hollanda Tarım ve Çalışma Programına Belediye Başkanımız Emin Halebak katılım sağladılar.17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında bu yıl 3.’sü düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Ekvator’un Quito şehrinde Belediye Başkanımız Emin Halebak Habitat toplantısına katıldı.

Lüleburgaz’ın marka haline gelmesine liderlik etmek amacı kapsamında tanıtıma yönelik faaliyetlerimiz oldu. 9 Mart 2016 tarihinde Belediyemiz, Habertürk TV’de yayınlanan ‘Bakış’ adlı programa konuk oldu. 2 Nisan 2016 tarihinde Halk TV’de yayınlanan ‘Yerel Gündem’ programına konuk olduk. Posta Gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan’ı Lüleburgaz’da misafir ettik. Kendileri de Lüleburgaz’ımızı köşelerine taşıdılar. 19 Mayıs 2016 tarihinde Milliyet Gazetesi Trakya ekinde yer aldık. TGRT Euro TV’de yayınlanan ‘Müşerref Kahvecioğlu ile Ekonomi Dosyası’ programına konuk olduk.

İstanbul Sözleşmesi kapsamında 27 Nisan 2016 tarihinde Türk Kadınlar Birliğini Lüleburgaz’da ağırladık. 1 Eylül 2016 tarihinde Belediye Meclis açılışımızı gerçekleştirdik. Açılışa Prof.Dr. Acar Baltaş katıldı. 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı kutladık ve bu kapsamda kurumlara Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve Daire Müdürleri olarak ziyaretler gerçekleştirdik. 13 Ekim tarihinde 2017-2021 Stratejik Planımızı Kanaat Önderleri ile paylaştık. Başkanımız her yıl danişmentte kurulan ve her yaş grubundan çocuklarımızın katıldığı Deniz ve Orman Kampını ziyaret ettiler. Kapalı Pazaryeri ve Semt Merkezimiz 4 tane fuar’a ev sahipliği yaptı. Trakya Oto Show Fuarı, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve Tohum Fuarı, Kürklü, Kanatlı Hayvanlar Festivali, Tarım Tech Fuarı.

Bu yoğun çalışmalarımızın neticesinde bu yıl birçok ödüle layık görüldük. SODEM yerel yönetim ödüllerinde Cinsiyet Eşitlikçi Yaklaşım ve Üstün Başarı ödülü olmak üzere 2 tane ödül aldık. Özel Kalem Dergisi bizi Yayalaştırma Projemiz ile ödüle layık gördü. Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Belediyecilik ödüllerinde yine 2 proje ile ödül kazandık. Bunlardan bir tanesi Akıllı Şehir Kullanıcısı(AŞK) projesi, diğer yine Yayalaştırma Projesiydi. Kültür Sanat ve Kadın Yılı etkinlikleri kapsamında Skyreporter Dergisi Business Challenge2016 ödüllerinde bizi üstün başarı ödülüne layık gördü.

Bu yıl en önemli yaşadığımız başarılarımızdan bir tanesi Guangzhou Uluslar arası Kentsel İnovasyon Ödüllerinde ‘Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar’ projesiyle Türkiye’yi temsilen Dünya üzerinde son 15 Belediye arasına kaldık ve katılım ödülüyle oradan döndük.”dedi.

 

Cüneyt Ünlüsoy

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.