12 Yıldız Şehri unvanı 4. Kez Lüleburgaz’ın

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından yapılan değerlendirmelerin sonucunda, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen törende 12 Yıldız Şehri unvanı 4’üncü Lüleburgaz’a verildi.
12 Yıldız Şehri unvanı 4. Kez Lüleburgaz’ın

Katılımcı yönetim anlayışıyla ve yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla bölgeye ve tüm Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan “12 Yıldız Şehri” unvanını 4’üncü kez kazanmayı başardı.

 

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın teması “Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak” olarak belirlenmişti. Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından yapılan değerlendirmelerin sonucunda, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen törende 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa’nın yıldız kentleri arasındaki yerini korudu.

Kentimizi ve Kendimizi Kutluyoruz

Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Özkan ödülle ilgili görüşlerini paylaştı. Başkan Yardımcısı Kevser Özkan şu ifadeleri kullandı: “Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak: Saygı, Diyalog, Etkileşim” başlığı ile 10 – 16 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu dönemde katkı sunan tüm personelimizi ve demokrasi haftası etkinliklerinde desteklerini esirgemeyen Kent Konseyini, sivil toplum örgütlerini ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu bizim ortak başarımız. Kentimizi ve kendimizi kutluyoruz.” Dedi.

 

Uğur PİRPOR 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.