Ayşen Gruda Lüleburgaz’a geliyor

Tiyatro ve sinemada 55. sanat yılını dolduran Ayşen Gruda, "Deli Kadın" adlı oyunuyla Lüleburgazlıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Ayşen Gruda Lüleburgaz’a geliyor

Türk sinemasının usta ve ünlü sanatçısı Ayşen Gruda, tek kişilik güldürüsü ile Lüleburgazlı sevenlerinin huzuruna çıkacak. Lüleburgaz Aşkiye-Neşet Çal Sahnesinde 23 Mart Perşembe günü saat 20.00’da sahnelenecek oyunun Sanat Yönetmenliğini Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda yapıyor. Ayşen Gruda ‘Deli Kadın’ isimli tek kişilik güldürüsünde hayata, toplumsal olaylara ilişkin herkesin kendinden benzerlikler bulabileceği durumlara değinecek. Biletler Şentürk Kırtasiye, Tayfun Optik ve Gold Star Adidas mağazalarından temin edilebilecek.

Ayşen Gruda Kimdir?

Ayşen Gruda, 30 Kasım1945 tarihinde Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy'de Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte doğdu. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı.

Ayşen Gruda, Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.