Chamlıja Ödüle Doymuyor

Chamlıja Şarapları İrem Çamlıca Bağcılık Şarapçılık Firması olarak Lüleburgaz’ ın Büyükkarıştıran Beldesi’ nde kurulan butik bir şaraphanede üretiliyor.
Chamlıja Ödüle Doymuyor

2011 yılında kurulan firma ilk üretimini 2011 yılında gerçekleştirdi.

 2012 yılından itibaren de çok sayıda çeşidi ile kaliteli üretim yaparak şarap sektöründe yer aldı.

 Lüleburgaz satış ofisinde hizmet vermeye devam eden firma  2011 Yılından bu yana dünyanın en önemli yarışmalarına katılarak birbirinden önemli ödüller aldı.

 2017 Yılının ilk ödülleri

 Global Masters Serilerinden İlki dünyanın en zor şaraplık üzümlerinden biri kabul edilen Pinot Noir üzümünün monosepaj şaraplarını ayrılmıştı .

Master of Wine sahibi tadımcılar fiyat bilgisi ve fıçı kullanım bilgileri hariç kör tadıldı.

Dünyadaki yarışmalar arasında en seçkin tadımcıları barındıran   jüri ilk kez bir Türk Pinot  Noir Şarabı olan Lüleburgaz Büyükkarıştıran Markası Chamlıka Şarabı’na  Gümüş madalya Ödülü verdi.

 Mustafa  Çamlıca yaptığı açıklamada; “ Chamlija ekibini kutluyoruz bu ödülün manası ıstranca eteklerinde yer alan resif kökenli bol fosilli 65 milyon yaşındaki kireç ve “pekmez toprağı”olarak adlandırılan bol kreçli marn killerin Pinot noir şarabımıza büyük bir katkı verdiğidir.

Chamlija Quartz Fume fıçı görmüş %100 Sauvignon Blanc’ların Premium fiyat katagorisi olan 20-30 İngiliz Sterlini kategorisinde 6 şarap üstadı tarafından Gümüş Madalya ile ödüllendirildi” dedi.

 

 

Haber Merkezi

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.