Lüleburgaz Lisesi İtalya’da

Lüleburgaz Lisesi, Avrupa Birliği- Türk Ulusal Ajansı Erasmus+ K2 Stratejik Okul Ortaklığı kapsamında yürütülen ‘Real Maths Talk’ projesinin dördüncü çalışma toplantısı 26 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında İtalya ‘nın Tarquinia şehrinde gerçekleştirildi.
Lüleburgaz Lisesi İtalya’da

The IISS ‘Cardarelli’ Lisesi’nin ev sahipliğinde,  bir eğitim haftası olarak planlanan İtalya hareketliliğine Lüleburgaz Lisesi’ni temsilen Müdür Yardımcısı Barış Şahin, Proje koordinatörü Burcu Tuna, Bilişim Öğretmeni Ayfer İnal, Matematik Öğretmenleri Gülru Arslan ve Cem Evren katıldı.

Toplantıda öncelikle 12-16 Şubat 2017 tarihleri arasında Litvanya ‘da gerçekleştirilen toplantıda belirlenen proje çalışmaları değerlendirildi.

Toplantı öncesi 6 ortak ülke Matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma ile ilgili matematik testi tüm ortak okullarda uygulandı.

Lüleburgaz Lisesi tarafından yürütülen ortak test çalışmasının analiz programına ortak okulların test sonuçları yüklenerek öğrenci, soru ve genel okul başarısı bazında test sınavının analizi hazırlandı, sonuçlar rapor haline getirildi.

İtalya’daki toplantıda bir araya gelen proje katılımcıları test sonuçlarını değerlendirdi.

Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma konusu ile ilgili örnek iyi uygulamalar paylaşıldı.

Cevaplama yüzdesi yüksek ve düşük olan test soruları ile ilgili öneriler, yöntem ve metodlar tartışıldı.

Toplantı programı dahilinde Lüleburgaz Lisesi öğretmenleri ev sahibi okulda  matematik ders- gözlemlerinde bulundular.

İtalyan öğrencileri ve Matematik Öğretmenlerini sınıf ortamında gözlemlediler.

Lüleburgaz Lisesi Matematik öğretmeni Gülru Arslan ortak okulun 10.sınıf öğrencileriyle bir ders saati boyunca Eşitsizlikler konusunu anlattı.

İtalyan öğrencilerin katılımıyla, Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olarak anlatılan; ve yine  güzel ve farklı bir deneyime dönüşen Lüleburgaz Lisesi Matematik dersi projenin diğer katılımcıları tarafından da izlendi. İtalya’nın ortaçağ şehirlerinden biri olan Tarquinia’da  tarihi ve kültürel gezilere katılan Lüleburgaz Lisesi öğretmenleri İtalyan ortak okulunun misafirperverliği ile AB projeleri deneyimlerine yenilerini ekleyerek yurda döndü.

Projenin ikinci yıl başlangıç toplantısı Eylül 2017 de İngiltere’de gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.