“Çerkezköy’de faciadan dönüldü”

   “Çerkezköy’de faciadan dönüldü”

Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana gelen yangında dumandan etkilenerek ambulanslarla hastaneye kaldırılan 40 işçi ile daha sonra hastanelere başvuran 120 kişiden 37'si, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Alınan bilgiye göre, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde reçine üreten bir fabrika yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen özel kıyafetli itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. 

Bu arada dumandan etkilendiği öğrenilen 40 işçi, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Olaydan sonra 120 kişi daha hastanelere başvurdu. Tedavileri tamamlanan 37 kişi taburcu edildi, 127 kişi ise ilçedeki 3 hastanede müşahede altında tutuluyor. 

Çevredeki diğer fabrikalar da paydos ederek işçileri evlerine gönderdi. 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan olay yerinde incelemelerde bulundu. 

"Olay kontrol altına alındı" 

Çerkezköy Kaymakamı Abban, yaptığı açıklamada, olayın kontrol altına alındığını söyledi. 

 

Abban, kimyasal bir sızıntının söz konusu olmadığını belirterek, "Bir kazanın kimyasal reaksiyon neticesi aşırı ısınmasından meydana gelen bir duman. Olay kontrolümüz altında. Soğutma çalışmaları da bitti. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve ekipler, yerinde incelemeler yapıyor. Dumandan etkilenen işçiler hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 11:26 tarihinde yazdırılmıştır.