TEOG 2. dönem sınavı ilk oturumu yapıldı

Lüleburgaz’da bin 723 öğrencinin 2.dönem TEOG heyecanı dün yapılan ilk oturum sınavlarıyla başladı.
TEOG 2. dönem sınavı ilk oturumu yapıldı

Dün saat 09.00’da başlayan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı 2.dönem ilk oturumu Türkçe sınavıyla başladı. Lüleburgaz’da 1723 öğrencinin girdiği sınavda öğrenciler dün sırayla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdi. Öğrenciler her bir ders yazılısı için 40 dakikalık sürede sınav sorularını yanıtladılar.

Sınav aralarında teneffüse çıkan öğrenciler, her teneffüste 30 dakika mola verdi. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapıldı ve sınavda her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanıldı.

Öğrenciler, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi. Heyecanlı veliler sınav sonuna kadar okul önlerinde bekledi. Öğrenciler ise teneffüslerini ailelerinin yanına giderek geçirdi.

Öğrenciler, TEOG sınavının ikinci oturumunda ise bugün saat 09.00’da Fen ve Teknoloji, saat 10.10’da İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, saat 11.20’de Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.