Resim Çalıştayı için tören düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu işbirliğinde “Buluşma” teması ile gerçekleştirilen Lüleburgaz Resim Çalıştayının açılış programı gerçekleşti.
Resim Çalıştayı için tören düzenlendi

Lüleburgaz Resim Çalıştayı “Buluşma” teması ile 16 Haziran Cuma günü saat 13.30’da açılış programını gerçekleştirdi. Açılışa Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Erol Çopur, belediye çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Erol Çopur yaptığı konuşmada, “Küreselleşen dünyada üretim ya da etkinlikler artık kurum olarak tek başına değil diğer kurum ya da kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştiriliyor. Çünkü birlikte hareket ve çaba hedeflenen başarıyı da artırıyor. Bu bağlamda yerel yönetimler ve eğitim kurumlarının işbirliği önem kazanıyor. Geçmişte Lüleburgaz Belediyesi ile Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulunun işbirliğinde gerçekleştirilen ve gerek yaşadığımız kente gerekse eğitim öğretime katkılar sunan başarılı çalışmalarda buluştuk. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz “Lüleburgaz Resim Çalıştayı 2017’de” belediye ve üniversite işbirliğinin güzel örneklerinden birini oluşturmayı hedeflemektedir. Çalıştayın temasını oluşturan “Buluşma” birçok yönden farklı buluşmaları simgeliyor. Örneğin: Ustalar çıraklarla buluşuyor, Kentte resim sanatına gönül verenler buluşuyor, sanata önem veren kurumlar buluşuyor ama belki de en önemlisi Kent sanatla bir kez daha buluşuyor. Ve bu buluşmalara katkısı olan başta Lüleburgaz Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve şahıslara sanatseverler adına, Lüleburgaz adına bir kez daha teşekkür ediyor, verimli bir etkinlik olmasını diliyorum.”dedi.

Çopur’un konuşmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan’ın boş resim tuvaline yaptığı fırça dokunuşu ile tören sona erdi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.