Kızılay 265 kan bağışçısına iftar verdi

Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi tarafından en çok kan bağışı yapan vatandaşlara “Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” olması nedeniyle düzenlenen iftar yemeğinde madalya verildi.
Kızılay 265 kan bağışçısına iftar verdi

Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi tarafından 15 Haziran Perşembe akşamı T-Cafe’de gerçekleştirilen iftar yemeğinde birlikte oruçlar açıldı ve en çok kan bağışı yapan 265 kişiye “Gönüllü Kan Bağışçıları Günü”  olması nedeniyle madalyaları verildi.

İftar yemeğinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan madalya töreni Lüleburgaz Kan Toplama Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Paydak’ın konuşmasıyla devam etti. Paydak, “İnsan ve canlıların hayatta kalması için oksijen, su ve besinler gereklidir. Oksijensiz ortamda 5 dakika sonra beyin hücreleri ölmeye başlar. İleriki dakikalarda hayat kaybedilir. Oksijeni bütün hücrelere taşıyan kırmızı hücrelerdir. Eksikliğinde hücrelerde ölmeler başlar ve hayat kaybedilir. Beyaz hücreler damarı koruyan hücrelerdir. Eksikliğinde damar süzgeç gibi olur, damar içine verilen her şey damar dışına çıkar ve hayat kaybolur. Plazma, hücrelerin minerallerin geçtiği sıvıdır. Eksikliğinde özellikle oksijen taşıyan hücreler gideceği yerlere gidemediklerinden hayat kaybedilir. Kanın daha iyi önemini anlamak için nefesimizi tutalım dayanamadığımızda bırakalım işte oksijen taşıyan kırmızı hücrelerin önemini anlamış bulunmaktayız. 2016 yılı itibariyle Lüleburgaz Kızılay Kan Bağışı Merkezine yapmış oldukları kan bağışları ile 9 bağışçımız altın madalya, 19 bağışçımız gümüş madalya, 237 bağışçımız bronz madalya ile Türk Kızılayı tarafından onurlandırılacaklardır. Tüm toplum yararına olan bu çalışmalarda kan bağışlarınızla yüzlerce insanın hayatının kurtulmasına vesile olduğunuz. Yıllardır bağışlarınızla göstermiş olduğunuz hassasiyeti burada bulunarak devam ettiğiniz için teşekkür eder, hepinizi saygıyla selamlarım”dedi.

Konuşmanın ardından 35 ve üzeri kan bağışı yapan 9 kişiye altın madalya, 25 kan bağışı yapan 19 kişiye gümüş madalya, 10 kan bağışı yapan 237 kişiye bronz madalya olmak üzere toplam 265 kişiye Kan Bağış Merkezine yaptıkları kan bağışları nedeniyle madalya verildi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.