CHP’de iletişim semineri

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından önceki akşam parti binasında, parti üyelerine yönelilik ücretsiz iletişim eğitimi gerçekleştirildi.
CHP’de iletişim semineri
Yaklaşık 50 parti üyesinin katıldığı iletişim seminerini Klinik Psikolog Zeynep Set verdi.
İnsanların var olduğu sürece mutlaka iletişime ihtiyaç duyduğunu belirten Zeynep Set, sözcüklerin iletişimin sadece yüzde 30’nu etkilediğini söyledi.
İletişimin yüzde 70’lik bölümünde ise vücut dilinin etkili olduğunu belirtti. İletişimin önündeki en önemli engellerin önyargılar ve öfkeler olduğunu da dile getiren Set “Unutmayalım bizler çok şey biliyor olabiliriz. Ancak anlattığımızın hepsi karşı tarafa geçmez. Onun aldığı sadece algılayabildiği kadardır. Bu nedenle bizlerde bize anlatılanların hepsini anlayamayabiliriz. Burada anlamayı sağlayan etken algılardır. Algılarımızda ön yargılarımız, öfkelerimiz ile şekillenir.” Dedi.
En etkili iletişim dinlemedir
Türk insanının doğru iletişim kuramadığını çok konuştuğunu ancak birbirini anlamadığını da belirten Set “Biz Türk milleti olarak dinlemeyi sevmiyoruz. Sadece biz konuşmak istiyoruz. Oysa doğru iletişim sadece konuşmak değil aynı zamanda dinlemekle de olur. Dinlemezsek iletişim kuramayız” dedi.
Siyasiler iyi iletişim kurmalı
İletişimin en fazla kullanıldığı alanın siyaset olduğunu belirten Zeynep Set “ Siyasette halkla doğru iletişim kuran kişiler başarılı olur. İletişimi iyi olmayan siyasi adamlar ne kadar doğru söz söyle, ne kadar güzel proje anlatırsa anlatsın, anlattıkları karşı tarafın algılarına takıldığı için olna ulaşmaz. Bu nedenle iletişim kuracağımız kişiyi de iyi tanımalıyız” dedi.
Seminerler devam etsin
CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, iletişim seminerinde bir çok eksik yönlerini fark ettiklerini belirterek bu seminerlerin devam etmesini istediler.
Ertan BAYER
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.