Ehli Sanat Atölyesi törenle açıldı

Ehli Sanat Atölyesi Tasarım Hobi ve Sanat Evi, Lüleburgaz Yeni Mahalle Kışla Sokak No:7/A adresinde Lüleburgazlıların hizmetine açıldı.
Ehli Sanat Atölyesi törenle açıldı

İşletmeciliğini Mukadder Tuzcu Yıldırım’ın yaptığı Ehli Sanat Atölyesi 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, Eski AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti İlçe Yönetiminden Rafet Şanlı, Cumhuriyet İlkokul Müdürü Salim Tunçer, Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi yönetici ve idarecileri ile çok sayıda davetli katıldı.

10 senedir El Sanatları Öğretmeni olan Mukadder Tuzcu Yıldırım, Lüleburgaz’da Türk el sanatlarını geliştirmek ve yaşatmak amacıyla açtığını belirttiği dükkânında hem üretim, hem kurs, hem de satış yapılacağını söyledi. Yıldırım, “2006 yılından beri Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezinde ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde El Sanatları Öğretmeni olarak görev yaptım. Lüleburgaz’da Türk El Sanatlarına gerekli değerin verilmediğini düşünerek böyle bir Atölye açtık. Burada sanat kursları, workshoplar, çocuk etkinlikleri yapılacak. Çocuklara ve yetişkinlere hitap edeceğimiz Halk Eğitime bağlı ve özel kurslarımız olacak. 250 m2’lik alana sahip Atölyemizde hem kurs, hem üretim, hem de satış yapacağız. Bu anlamda Atölyemiz Trakya’da bir ilk. İnsanların buraya gelip streslerini atabilecekleri bir mekân olacak burası. Atölyemizin iç dekorasyonu, tasarımı ve aynı zamanda işçiliği tamamen bize ait.”dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:17 tarihinde yazdırılmıştır.