Hacı Bektaşi Veli Derneği aşure dağıttı

Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem Ayı münasebetiyle aşure dağıttı.
Hacı Bektaşi Veli Derneği aşure dağıttı

Lüleburgaz’da 8 Ekim Pazar günü saat 14.30’da Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, MHP Kırklareli Eski İl Başkanı Kürşad Yamaner, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek üyelerinden Bektaş Yavuz aşure etkinliği açılış konuşmasında, “Biliyorsunuz bizim Alevi Bektaşi geleneğinde ta ezelden, kerbeladan bugüne ve kıyamete kadar devam edecek aşure sohbetimiz vardır. Aşure İslam’ın en değerli canı, Peygamber Efendimizden sonra İslam dininin bayrağını İmam Hüseyin Hazretlerinin şahadet gününü aşure olarak andığımız en önemli günlerden biridir. Bunu yaşatmak demek İslam’ı sahiplenmek, İslam’ı yaşatmak demektir” dedi.

Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serbülent Avcı da  “Dernek olarak aşuremize katkıda bulunan, emek veren en başta Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahir Altan’a, Paluza Kuruyemiş’e ve bunun gibi bizlere katkı veren ve destek veren herkese teşekkür ederim”dedi.

Konukların karıştırdığı aşurelerin vatandaşlara dağıtılmasıyla devam eden etkinlik aşurelerin kısa sürede tüketilmesiyle sona erdi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.